12. 12. 2019

Novinka pod lupou: V Wars (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název V Wars
Žánr drama, horor, sci-fi
Stanice Netflix
Premiéra 5. 12. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Jonathan Maberry (předloha)
Herci Ian Somerhalder, Adrian Holmes, Jacky Lai

O čem to je?

Doktor se dostává do střetu se svým nejlepším kamarádem poté, co nebezpečná nemoc začne proměňovat lidi v upíry.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ale jo, bavila jsem se dobře. Nečekala jsem nic extra, nedostala jsem nic extra, co by mi navždy zůstalo vyryté do paměti. Ale jako oddychovka, během které se vám budou ježit chlupy na těle, to funguje báječně.

Pro mě osobně je tohle první setkání se Somerhalderem. Tak nějak jsem nevěděla, co od něj mám čekat, protože fanoušci Deníků mají na něj vždy vyhraněný názor, ať už kladný, nebo záporný. Ze začátku jsem musela chvilku přemýšlet. Někoho mi totiž hrozně moc připomínal, a to nejen vzhledem, ale i způsobem vystupování. Po chvilce mi to ale docvaklo. Jak herec stárne, čím dál víc se podobá na Roba Lowa! V tomto seriálu vypadá úplně jak můj milovaný Robert McCallister z mého milovaného seriálu Brothers & Sisters.

Musím proto říct, že jsem si ho hned oblíbila. Navíc jeho postava je sympatická a neleze mi na nervy, což je velké plus. To se úplně nedá říct o jeho nejlepším kamarádovi, ovšem jakmile se začal proměňovat, tak se začal proměňovat i můj názor na něj. Postava ztělesnila svého vnitřního Hannibala Lectera – scény v nemocnici byly naprosto parádní.

Líbí se mi, že seriál proměňuje v upíry lidi podle toho, jak se mu to hodí, tzv. tento osud nepotká všechny, kteří s virem přijdou do kontaktu. Nikdy tak nevíte, jak se příběh bude vyvíjet dál a kdo se dostane na stranu záporáků jako další. Těch 55 minut uteklo jako voda a musím říct, že se těším na další díly. V Wars je pro mě příjemné překvapení.
  • Ian a jeho postava
  • scéna v nemocnici
  • parádní napínavá atmosféra
  • zvrat v závěru
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Přiznávám se, upírská tématika mě stále baví. A když jsem zjistila, že v tom hraje Ian Somerhalder, tak bylo jasné, že to musím zkusit. Ne že bych ho měla vyloženě ráda, ale Upíři deníky byl takový můj první seriál, na který jsem začala koukat v počítači, a tak nějak mi začala obsese seriály a to mě dovedlo až sem, a tak jsem si řekla, že tomu tu šanci prostě musím dát.

Co se týče zbytku seriálu, tak za mě nic moc. Neviděla jsem zde vyloženě nic nového, připomíná mi to Van Helsing, až na to, že zde jsme na začátku apokalypsy.

Přestože jsem se na to těšila, můj zájem během celého dílu opadal a v polovině už jsem měla chuť to vypnout.

Abych nebyla jen negativní, líbily se mi efekty těch upírských „schopností“. Krásné obrazové, ale i zvukové záběry na detaily, u toho trochu pohrání si s barvou obrazu. No prostě krása.

Skoro ke konci konečně vidíme, jak takový upír v tomto seriálu vypadá, a není to moc hezký pohled. Na jednu stranu je to alespoň takové dospělejší, na druhou stranu bych se na tohle nemohla dívat nějak častěji.
  • efekty schopností
  • nic nového
  • nudné
  • na mě až moc děsivý upíři
10 %
Mé hodnocení
vuvicom

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Vyzkoušela jsem,ale ne...do tohoto seriálu nepůjdu.
před 4 roky
Zaphyra

Zaphyra

Ian ho dosť propaguje na facebooku :) možno to dám cez sviatky, keď budú opakovať tie isté rozprávky dookola...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. První díl mě zaujal, ale dál to šlo spíše od desíti k pěti. Nebo vlastně nevím, protože...
před 3 roky
Další články k tématu