24. 10. 2020

Novinka pod lupou: Roadkill (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Roadkill (Přes mrtvoly)
Žánr drama, politický
Stanice BBC One
Premiéra 18. 10. 2020
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavním hrdinou je mocný charismatický politik Peter Laurence. Jeho veřejný i osobní život se rozpadá kvůli zásahům jeho nepřátel. Na povrch vyjde osobní tajemství, ale hrdina nedává najevo žádnou vinu nebo výčitky. Stále sebevědomě kráčí na tenkém laně mezi slávou a katastrofou a jde si pevně za svým cílem. Nechat minulost za sebou však není nic snadného, a to jak pro jednotlivce, tak i celou zemi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jako upřímně, čekala jsem to lepší. První díl mi přišel dost nudný a rozhodně mě nenavnadil na další sledování. Myslím, že si zbylé díly s klidným svědomím nechám ujít, tohle není drama pro mě.

Na první pohled může lákat Hugh Laurie, který, ostatně jako vždy, ve své roli exceluje. Je to ten typ arogantního muže s mocí, kterého herec umí už hodně dobře podat. Svět britské politiky je lákavý, ale minimálně v prvním díle tu pro mě byl spíše okrajově, což je škoda. Příběh se soustředí hlavně na hrdinu a jeho hon za mocí, což mi úplně nesedlo, ale je to čistě o osobnch preferencích.

Pobavilo mě, že tu opět figuruje Fitz z Agentů. Jeden seriál mu skončí a Iain se vrhne naplno do další práce, tohle je už druhý britský kousek z posledních pár týdnů, kde se objevil. Tady mi ale jeho postava vůbec nesedla, je to takový Ovčáček.

Dějová linka s novinářkou vypadá nejnadějněji, pokud se to rozvine v nějakou investigativní žurnalistiku, seriál by se v mých očích mohl zvednout. Ale prozatím po dalších dílech opravdu netoužím.

  • herci
  • novinářka na stopě
  • britská politická scéna
  • málo politiky
  • asistent hrdiny
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu