31. 1. 2020

Novinka pod lupou: The Stranger (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Stranger
Žánr krimi, drama, mystery, thriller
Stanice Netflix (Velká Británie)
Premiéra 30. 1. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Adam Price žije zdánlivě dokonalý život. Má dva skvělé syny a šťastné manželství. Vše se změní, když ho osloví cizinka v baru a odhalí mu šokující tajemství o jeho manželce Corinne. Adam začne odhalovat další střípky Corinnina podvodu a brzy si uvědomí, že se nachází v centru temné konspirace, která ohrožuje životy lidí okolo něj.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle je seriál přesně podle mého gusta. Na první pohled se tváří nenápadně, dalo by se říct téměř až nudně. Ale jakmile se to začne rozjíždět, nemůžete ani mrkat, aby vám náhodou neuteklo něco zásadního.

Hlavní hrdina je sympaťák. Zaujal mě hned od začátku – je to takový ten typ, kterému nebudete mít problém fandit. Jsou tam však i jiné zajímavé postavy. Samozřejmě největší otazník po pilotu visí nad záhadnou cizinkou, podle které je seriál i pojmenovaný. I když jak se zdá, tak název bude mít více souvislostí s různými postavami – předpokládám, že zjistíme, že nikoho neznáme tak, jak si myslíme. Lidé v sobě můžou skrývat cokoliv, všichni kromě sebe samého jsou prostě cizinci.

Některé dějové linky zaujaly méně, jiné více. Rozhodně si zatím nedokážu představit, jak se všechny spojí a jednotlivé střípky do sebe začnou zapadat. Opět musím říct, že jde o perfektní kousek pro maraton, protože jakmile se do toho pustíte, vtáhne vás to svou působivou atmosférou a neustálým překvapováním naplno do děje, takže nebudete chtít přestat. Tento britský netflixácký kousek se vydařil, pilot perfektně dokázal nalákat na další sledování.

  • postavy
  • spousta záhad a útržků pravdy
  • působivá atmosféra dokáže vtáhnout do děje
  • nechybí cliffhanger
  • některé scény se soustředí na rodinné drama možná až přehnaně silně
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
carolos

carolos

Videl už niekto tento seriál celý? Má to uzatvorený príbeh, či sa to končí otvorene? Viem, že je to...
před 4 roky
LucieKM

LucieKM

Skoncilo to uzavrene
před 4 roky
carolos

carolos

Ďakujem za odpoveď :)
před 4 roky
Další články k tématu