28. 9. 2019

Novinka pod lupou: Perfect Harmony (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Perfect Harmony
Žánr Komedie, Hudební
Stanice NBC
Premiéra 26. 9. 2019
Vysílání čtvrtek, 20:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Superstore
Konkurence Grey's Anatomy (ABC), The Unicorn (CBS), Supernatural (The CW), fotbal (Fox)
Tipovačka

O čem to je?

Bývalý učitel hudby z Princetonu se neočekávaně dostane do malého městečka, kde narazí na malý pěvecký sbor v místním kostele. Najde zde skupinku zpěváků, kteří jsou falešní nejen ve zpívání. I když jejich povahy jsou často středem konfliktů, Arthur a jeho noví zpěváci jsou perfektní směsí lidí, kteří si vzájemně pomáhají najít trošku štěstí, když ho nejvíce potřebují.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na začátek se asi sluší říct, že jsem letos jaksi vůbec nestihla odsledovat na jaře (nebo přes léto) trailery k novinkám. Takže vše, na co se tento týden dívám, je pro mě zcela nové, protože jsem ten příběh zabalený ve tříminutové kostce neviděla ani u jedné novinky.

U tohoto seriálu jsem byla příjemně překvapená. Nečekala jsem, že se mi to bude líbit až tak. Hudební počiny mám obecně ráda a věděla jsem, že tady hudba bude. Ale překvapilo mě, jak je zábavná. Oni opravdu umí zpívat, zvlášť když zpívají ve skupině (což je v 90 % případů), tak zní skvěle. Hlavní hrdina je takový běžný bručoun, kterého známe z tisíců dalších komedií. Ale sem se hodí, ve spojení s chytlavou hudbou si prostě dokážu zvyknout i na tyto okoukané charaktery.

Jediné, co bych asi chtěla ještě zmínit samostatně, je jedna věc, která mě rozesmála. Připomnělo mi to má zlatá léta, která jsem trávila sledováním srdcovky Glee. Pamatujete si, jak se v Glee vždycky záhadně objevily další bezejmenné postavy, aby jich tam bylo pro vystoupení dost? To samé se stalo tady, jen to až nápadně narůstalo. Když sbor vidíme poprvé, je tam asi pět lidí. Když zpívají na zkoušce podruhé, už tam je černoška navíc. Na soutěži se dostáváme do bodu, kdy jsou ve sboru 3+ lidi navíc, které jsme v průběhu dílu vůbec nikdy neviděli. Nemluví, jsou tam prostě jen proto, aby vyplnili prostor. To mě pobavilo skoro víc než použité vtípky.
  • chytlavá hudba ve skvělém podání
  • skupinová vystoupení
  • týpek s hlubokým hlasem
  • příjemná atmosféra
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Po pilotu si nedokážu představit tento projekt jako seriál, nejsem si úplně jistý, že to bude fungovat. Jako film klidně, postupný vývoj, krize před koncem, a na závěr soutěž, ale takto… prostě mám takový pocit, že půjde smíš o takový sitcom, který bude tématika sboru pouze propojovat, aby se nejednalo úplně o nesouvisející příběhy. Kdo ví, třeba se tvůrcům podaří z tématu těžit v každé epizodě.

Je fajn, že pilot nemá nějaký zdlouhavý úvod, ale jde rovnou k věci, že je zbytek trochu uspěchaný je věc druhá. Postavy jsou nám v podstatě představovány postupně, jak se představují Arthurovi, nijak to nezatěžuje děj a nenuceně se tak člověk seznámí se všemi. Máme tu mix zajímavých postaviček z jednoho města a právě Arthura, který nechodí dlouho okolo horké kaše, takže se nejedná kompletně o korektní komedii (což je vidět taky u scény ohledem hlasového rejstříku).

Budu se opět opakovat jako u jiných novinek, ale ta hudba je prostě super. Kombinace skladeb Hallelujah a Eye of the Tiger byla úplně boží. Tady teda musím vyzdvihnout ještě jednu věc, teda přesněji jednu osobu, kterou je Geno Segers, tedy přesněji jeho hlas, protože jestli to, co předvedl, je jeho hlas, tak klobouk dolů.

Celkově to působí příjemně, jen si myslím, že se seriál brzy odkloní od hlavního tématu, což by byla škoda. Takže doufám, že tvůrci skutečně překvapí a podaří se jim udržet seriál v hudební rovině a zároveň na úrovni.
  • přímost Arthura
  • ledabylost
  • Geno Segers – hlas
  • představení postav
  • vhodnější pro film
  • uspěchané
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Dadulinka

Dadulinka

Takhle dobře jsem se u traileru nepobavila už celkem dlouho. Dám tomu šanci, ale spíš asi jako...
před 4 roky
Goldeenka

Goldeenka

Právě jsem to dokoukala a rozhodně plánuju pokračovat. Trailer jsem neviděla, navnadili jste mě až tímhle...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Kdyby se víc soustředili na zpívání, které jim šlo naprosto parádně, a méně se snažili vymýšlet...
před 3 roky
Další články k tématu