15. 10. 2020

Novinka pod lupou: Connecting (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Connecting…
Žánr komedie
Stanice NBC
Premiéra 8. 10. 2020
Vysílání čtvrtek, 20:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komedie o skupince přátel, kteří se snaží nezešílet a zůstat v kontaktu přes videochat v mimořádném období pandemie.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už mě ty koronavirové seriály přes kameru nebaví. Když si vzpomenu, jak mě tenkrát zaujalo Web Therapy a Semestr, tedy seriály, které využívaly webkameru jako zdroj vyprávění příběhů, tak se mi chce smát. Teď už je toho opravdu tolik, že mi to bohatě stačilo na několik životů dopředu.

Když si tohle odmyslím, nebo se o to alespoň pokusím, nebylo to až tak špatné. Postavy jsou vcelku sympatické, i když zde nechybí zbytečně šílení zástupci, kteří tu jsou jen proto, aby tu byli. Každopádně všichni vypadají jako dobří kamarádi, nic víc se z těch sedmi kamer vedle sebe nedá moc vyčíst.

Jedno velké plus ale u mě pilotní díl má. Když se do skupinového chatu připojila kamarádka, která pracuje jako doktorka v nemocnici, dočkali jsme se krátké vzácné dramatické chvilky. My si tady celkem v klidu žijeme a z pohodlí domova a přemíry volného času si nadáváme na vládu a roušky a veškeré uzavírky. Ale ti, co jsou v první lajně – lékaři, sestry – nedokážeme si vůbec představit, jak náročné období to pro ně musí být. A to nejen fyzicky, že jsou na nohou v podstat nepřetržitě a spí minimálně, tak i psychicky. Nedostatky lékařských pomůcek, nutnost volit, kdo si přednostně zaslouží pomoc a kdo musí počkat, to musí být neuvěřitelná zátěž na nervy. Opravdu to byla hodně silná scéna, která si zaslouží vyzdvihnout.

  • silná scéna s lékařkou
  • docela v pohodě postavy
  • koronavirové zpracování už začíná být ohrané
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Za mě taky plus určitě scéna s doktorkou, ale to je asi tak všechno. Bohužel hned po pilotní epizodě...
před 3 roky
sandokan555

sandokan555

Mna zaujal poster ..co maju s tym pitim z tych zavaraninovych poharov?
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno, to byla rychlá jednohubka :) Takový nenáročný seriál. Nejde ani o komedii, sice se...
před 3 roky
Další články k tématu