20. 10. 2019

Novinka pod lupou: Catherine the Great (Sky/HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Catherine the Great
Žánr drama, historický, minisérie
Stanice Sky Atlantic / HBO
Premiéra 3. 10. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie sleduje život a vládu Kateřiny Veliké, jedné z nejslavnějších ruských careven.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Co si budeme povídat, Helen Mirren prostě umí. Tahle herečka se narodila s talentem, který naplno předvádí i v roli slavné ruské panovnice. Kromě ní ale seriál nemá nic, čím by se odlišoval od zbytku po šabloně dělaných britských historických dramat.

Asi je to tím, že mi historie nikdy moc neříkala, ale opravdu mi všechny tyhle seriály přijdou úplně stejné. Stejný typ postav, stejné kostýmy a stejný příběh. Vlastně, když se nad tím zamyslím, tak to dává smysl, protože všichni panovníci byli v podstatě jako přes kopírák, ať už v chování, vzhledu nebo oblékání. Milovníci historie to jistě ocení (nebo si budou rvát vlasy nad nepřesnostmi?), pro mě to zábava úplně není.

Neříkám, že je se seriálem něco špatně, to rozhodně ne. Má skvělé obsazení a pěkně vyobrazuje tehdejší dobu. Nejsem si jistá, jak moc je přesný, protože jsem např. četla, že Potěmkin nebyl žádný krasavec, ale seriál ho vykresluje jako nejsvůdnějšího muže, ze kterého vládkyně nemůže spustit zrak.

Myslím si, že podobné projekty určitě mají smysl. Můžou pomoct studentům, aby se lépe vžili do doby, kterou zrovna probírají ve škole. Přece jen si snáz zapamatujete detail, který jste viděli, než když se jen suše biflujete z učebnice a vlastně ani nevíte, o čem čtete.
  • hlavní představitelka
  • ukázka doby
  • ničím neupoutá
  • jako přes kopírák
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
zip

zip

Za mě 90%
před 4 roky
Další články k tématu