25. 7. 2020

Novinka pod lupou: Boca a Boca (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Boca a Boca (Z úst do úst)
Žánr drama, thriller
Stanice Netflix (Brazílie)
Premiéra 17. 7. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Esmir Filho
Hrají Caio Horowicz, Denise Fraga, Esther Tinman, Bianca Byington, Carolina del Carmen Peleritti, Iza Moreira, Thomás Aquino

O čem to je?

V malé brazilské uzavřené komunitě začínají mladí lidé panikařit. Rozpoutá se totiž mezi nimi vysoce nakažlivá infekce, která se přenáší líbáním.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Obsah na papíře zněl dobře, na seriál jsem se těšila. Bohužel po pilotu odcházím zklamaná. Nevím, čím to je, ale první díl mě nedokázal natolik upoutat, abych se těšila i na zbytek epizod.

Celé to působí až moc abstraktně. Tvůrci si dali záležet, aby co nejvíce zobrazili tvořivost mladých lidí – make-up, styling na párty, světelná show. Nepůsobí to na mě ale artisticky, nýbrž rušivě. Epileptici by se měli pilotu vyhnout velkým obloukem, protože to tam bliká o sto šest, až z toho bolí oči.

Hlavní postavy mě příliš nezaujaly. Nikdo mi nepřijde dost silný na to, aby mě upoutal a zajímalo mě, co s ním bude dál. Naopak bych ráda viděla, co se děje s holkou v nemocnici, ale tu nám kromě první scény za celou dobu neukázali, takže ta strašidelná infekce až tak strašidelná není, protože nevidíme na vlastní oči ty hrůzostrašné důsledky. Z traileru to ale vypadá, že se v dalších dílech do nemocnice podíváme, takže je tu šance, že v tomto ohledu by seriál mohl postupně tento chybějící prvek k upoutání diváka přidat.

Nejsem si jistá, jestli dám šanci i dalším dílům. Možná seriál dám do watchlistu, abych věděla, jak to dopadne. A kdo ví, třeba právě maraton je to, co potřebuju, aby si mě novinka dokázala získat. Třeba si celkově napraví reputaci, kterou má po prvním dílu spíše podprůměrnou.

  • téma
  • postavy
  • absence ukázek důsledků infekce
  • snaha o umělecké vyobrazení selhává
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Proč jen já si to dělám? Dlouhou dobu jsem váhal, jestli do toho jít, ale nakonec jsem to riskl a nedokážu říct, jestli lituju. Tak nějak nevím, co jsem to viděl. Jako ujetina to je rozhodně, to se seriálu musí nechat.

Za celý pilot jsem nepochopil, o co tu má jít. Ředitelka tu neustále zmiňuje kult, ale mně osobně přijde jako kult i samotná škola/město a netuším, do jaké míry jsou tyto dvě věci propojené. Rozhodně po pilotu čekám nějaké špinavosti ze strany ředitelky a připadá mi, že by snad ona mohla být potenciálním záporákem, to je jen pocit. Až na ni tu obsazení nestojí za moc, takové nevýrazné charaktery, mezi kterými je ve středu Iza Moreira, respektive její postava Fran, která si tu hraje na ublíženou a je snad nejotravnější z celého pilotu. Pokud to neměl být zájem, tak teda krok vedle.

Místo, kam je příběh zasazený, je takové nijaké, jakoby se tvůrci snažili ukázat, že i nikde se můžou dít věci. Zatím jsou to ale spíš zmatené záběry s problikujícím světlem tak na epileptický záchvat, takže to nepůsobí nijak převratně. Možná to byl záměr, aby nešlo o stereotypní globální hrozbu rozšířenou ze zapadnuté vesničky někde na okraji pustiny. Možná se ze všeho obří problém teprve vyklube.

Nejzajímavější tu byli tak možná lidi na párty se zlatem na obličeji, jinak spíš taková nuda. Čekal jsem od toho teda víc a rozhodně něco temnějšího. V podstatě se tu neděje nic jiného, že se postupně odhaluje nemoc rozšířená z párty, která je původně považována za efekt drog. Vyšetřuje se tu průběh párty a odkrývají souvislosti. Taková rádoby detektivka z pozice amatérů. Fakt nějak nevidím důvod sledovat. Takže nedoporučuji.

  • doufám, že ředitelka bude záporák
  • obsazení/postavy na čele s Fran
  • vlastně se nic nedozvíme
  • nenaplněný potenciál
30 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
F.Valek

F.Valek

Jak už jsem psal v profilu epizody, mám podobný názor. Postavy byly hrozné a celé to má neuvěřitelně...
před 3 roky
Pipa22

Pipa22

... ty procenta zni lakave ;-), :D
před 3 roky
Další články k tématu