4. 5. 2020

Novinka pod lupou: Most Dangerous Game (Quibi)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Most Dangerous Game
Žánr thriller
Stanice Quibi
Premiéra 6. 4. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 7 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dodge Tynes je smrtelně nemocný a je ochotný udělat cokoliv, aby zaopatřil svou těhotnou manželku, než zemře. Hrdina proto přijme nabídku na účast ve smrtelné hře. Hodně brzy však přijde na to, že není lovec, nýbrž lovená kořist.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pokud jsem u ostatních Quibi seriálů psala, že bude ideální sjet je maratonem, tak tady to platí stonásobně. Pilot mě hodně navnadil na další sledování. Je to utrpení, když nemáte možnost sjet celou sérii, i když už by měla být komplet k dispozici, a to jen proto, že žijete ve špatné zemi.

Už samotný popis zněl lákavě, a ten sedmiminutový pilot jen rozvířil natěšení. Šlo přitom jen o úvodní „pohovor“, k samotné akci jsme se ještě ani nestihli dostat. Myslím, že se tempo hodně solidně rozjede. Už teď by se navíc napětí dalo krájet, takže pokud někde bude série k dispozici, beru ji hned všemi deseti.

Herecké výkony se z toho jednoho rozhovoru moc hodnotit nedají, každopádně obě postavy, se kterými jsme se zatím seznámili, vypadají hodně zajímavě a těším se, jak se jejich osudy budou vyvíjet dál.

  • intenzivní úvod
  • dokáže ihned zaujmout a navodit napínavou atmosféru
  • herci a postavy
  • samotná akce nestihne začít
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriál jako takový vypadá zajímavě, hlavně svou zápletkou, která mi trochu připomíná filmovou sérii The Purge (Očista), která se přesunula v roce 2018 i do naší zóny, té seriálové. Když se nad tím zamyslím víc, tak se zápletka blíží spíše k druhé epizodě druhé série seriálu Black Mirror (Černé zrcadlo), tedy k epizodě s názvem White Bear (Lovná zvěř). Nejvíc mi však seriál svou hlavní myšlenkou připomíná velmi kontroverzní film, který jednu dobu neměl ani spatřit světlo světa, ale nakonec film The Hunt (Lov) vyšel.

Obsazení je fajn, i když jsme viděli pouze čtyři lidi v celé epizodě, z toho jedna tam pouze seděla v dáli, druhá hlavní postavu jen oslovila a pronesla jednu větu. A pak tu máme dvě hlavní postavy, které hrají Liam Hemsworth a Christoph Waltz. Oba herce můžete znát spíše z filmů než seriálů.

Hlavní výtkou, kterou celkově k Quibi mám, je to, že jejich epizody jsou neskutečně krátké a spíše by lépe vypadaly dohromady jako celovečerní film. Právě pilotní epizoda vypadala jako pouhý prolog, který by měl být následován intrem a hned po něm bychom měli sledovat celý zbytek onoho filmu. Funkci tohoto prologu však pilotní epizoda splňuje skvěle, hned bych se na celý film podíval, bohužel u nás není Quibi k dispozici.

  • zápletka
  • obsazení
  • délka
60 %
Mé hodnocení
Micuda98

Nejdřív na úvod musím říct, že tohle jsem z Quibi trojky viděl jako poslední. A líbilo se mi nejvíc. I když jde v podstatě jen o rozhovor dvou mužů, tak to má až elektrizující napětí. V podstatě se tu děje méně než ve The Stranger, ale celé to na mě působí mnohem tíživěji, ale zároveň lépe. Opět představovačka hlavní postavy, proč je tam, kde je a proč přistoupí na to, na co přistoupí. Je vidět, že scenáristi umí psát, protože to není úplně triviální napsat celý pilot jen na rozhovoru.

  • slizkost muže nabízejícího dohodu
  • v tak málu, tolik energie
90 %
Mé hodnocení
Fruiko

Musím říct, že příběhu to rozdělení na krátké epizody sedí. České internetové televize seriály s takto krátkými epizodami uvádějí už nějakou dobu, ale jde spíš o komediální věci, tady je to něco úplně jiného, něco naprosto geniálně vymyšlené. Můžu říct, že mě pilot naprosto dostal a skutečně navnadil na zbylé epizody (pokud pro nás budou někdy někde dostupné), přeci jen seriál, který má celkovou délku po první sérii necelé 2 hodiny, to je sen.

Příběh postupně graduje, takže z původně ne moc zajímavého úvodu se vyklube dost lákavý budoucí vývoj. Napětí je podpořeno koncem epizody ve chvíli, kdy mají být odhaleny detaily. Každopádně i bez dalších informací o nebezpečné hře na život a především na smrt zkrátka chci hned vědět, co bude dál, jak se z toho hlavní postava dostane a jak všechno skončí.

Prozatím se objevily tři postavy, jedna vlastně téměř nevystupovala, takže ve výsledku tu byly postavy dvě. Umírající manžel a budoucí otec i zazobaný tajemný organizátor jsou představeni zajímavým způsobem, líbí se mi ta hra psychiky, ale i protiklad obou mužů, vzhledový i charakterový, kterým se skvěle doplňují. Pokud budou takové i zbylé postavy, určitě půjde o skvělou podívanou. To platí i o obsazení.

Rozhodně hořím nedočkavostí, jestli se někdy ke kompletnímu seriálu dostanu, předpokládám, že ho sjedu na jeden zátah. Pokud vím, tak závěr má přinést také základ pro druhou řadu, snad si tedy seriál drží kvalitu po celou sérii a udrží si ji pro další epizody.

  • gradace napětí
  • ideální délka
  • lákavý příběh
  • hned chci další díl
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
tommmyk

tommmyk

Dá se to někde stáhnout nebo zhlédnout (kromě Quibi)?
před 3 roky
Fruiko

Fruiko

Pilot mají na youtube.
před 3 roky
petrSF

petrSF

Tak za mě pilot za 60%, protože tomuhle Hemsworthovi hraní moc nejde, což by u akčních scén nevadilo,...
před 3 roky
Další články k tématu