20. 3. 2020

Novinka pod lupou: Belgravia (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Belgravia
Žánr drama, historický, romantický
Stanice ITV
Premiéra 15. 3. 2020
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh tajemství a skandálů, který se odehrává v roce 1840 v Londýně. Rodina Trenchardů přijme pozvání na dnes legendární ples, který pořádá vévodkyně z Richmondu v noc osudové bitvy u Waterloo. Tento ples rozpoutá sérii událostí a jejich důsledky budou znatelné po následujících několik dekád. Tajemství o londýnském nejznámějším PSČ se začnou postupně odhalovat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak nějak jsem tušila, jak se příběh pilotu vyvine. Musím říct, že to vypadá na zajímavý seriál. Pokud by šlo o minisérii, bylo by to ještě lepší, ale i kdyby šel seriál ve stopách Downton Abbey a měl více řad, rozhodně se z něj dá vytěžit hodně.

Na Belgravii naláká především tvůrce, který stojí právě za Downton Abbey. Vypadá to, že historické emoční romanťárny jsou jeho specialita. S Downton nemůžu srovnávat, protože jsem seriál zatím neviděla, ale takhle nějak si ho přesně představuju.

První díl byl takový úvod, vlastně zatím ani nevím, jak se příběh bude vyvíjet dál. Předpokládám, že tam bude nějaká romantická zápletka, ovšem po prvním díle to skutečně zatím není vidět – vlastně jsme dost možná nepoznali ani hlavní hrdiny, pokud to budou mlaďoši.

Každopádně první díl utekl rychle a dočkali jsme se velkého skoku o 26 let dopředu, což se mi vždycky líbí. Dialogy byly zajímavé a svěží. Co ale hodně oceňuju, že seriál dokáže zaujmout právě svým příběhem a scénářem a nesází všechno jen na prostředí a kostýmy, což je u historických seriálů často to hlavní, na co se snaží nalákat. Belgravia dokáže zaujmout po všech stránkách a milovních historických dramat s nádechem romantiky si určitě přijdou na své.

  • skok v čase
  • zajímavé dialogy
  • herci mi až tak nesedli
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Příjemný historický seriál, sledovalo se to příjemně. Ale u každého podobného kousku...
před 2 roky
Další články k tématu