23. 6. 2020

Novinka pod lupou: Love, Victor (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Love, Victor
Žánr teen, komedie, drama
Stanice Hulu
Premiéra 17. 6. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál se inspiruje filmem Love, Simon. Victor se s rodinou přestěhoval a je nováčkem na střední škole Creekwood. Hrdina začíná svou cestu sebepoznání. Čekají ho výzvy nejen doma a v novém městě, ale také se bude muset vypořádat s otázkami vlastní sexuality. Když už mu všechno začne přerůstat přes hlavu, obrátí se na Simona, aby mu pomohl navigovat vodami úspěchů i neúspěchů na jeho střední škole.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na film jsem před dvěma lety koukala s drunk_queen. Už si ho úplně nepamatuju, ale vzpomínám si, že šlo o příjemnou nenáročnou oddychovku. A po prvním díle seriál řadím do stejné kategorie. Rozhodně se na to kouká snadno, je to hodně milé, nenáročné, ideální na víkendový maraton. Díky krátké stopáži seriál stihnete sjet za jedno odpoledne a ani se nenadějete, a je konec.

Líbí se mi, že tvůrci původní film a jeho hrdiny neignorují. Simon je zmiňovaný v průběhu celého pilotu, vlastně by se dalo říct, že zde hraje dokonce i takovou vedlejší roli. Myslím, že to je dobrý způsob, jak na film navázat seriálem. Hrdinu nemusíme vidět, stačí „cítit“ jeho přítomnost. Taky oceňuju, že tvůrci z Viktora neudělali Simonovu přesnou kopii, ale dali mu navíc do vínku ten element „bi“, který z pilotu trošku čiší. Jsou tu hned dvě potenciální milostné známosti a zatím se nedokážu rozhodnout, která by mu seděla víc.

V podstatě nemám, co negativního k seriálu napsat. Jasně, nejde o nic světoborného, seriál neoslní kvalitou zpracování ani špičkovými hereckými výkony. Ale myslím si, že může být pro dnešní mladé lidi hodně inspirativní, protože spousta dospívajících si prochází podobnými problémy a nejistotou. Victor a celý seriál nabízí na pohled sexuality pohled plný porozumění a naděje, aniž by přehnaně tlačil na pilu. A tak by to mělo být.

  • příjemné herecké obsazení
  • uvolněná nenáročná atmosféra
  • uteče jako voda
  • ideální pro maraton
  • inspirace a poselství pro mladé diváky
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Před časem jsem viděl jen tak film Love, Simon, tak jsem si říkal, že zkusit seriálové pokračování by nemuselo být špatné. A i když to není takovým způsobem jako jindy, bijí se ve mně názory.

Seriálu se musí nechat, že i když navazuje na film, jde si vlastní cestou, mám tu pocit jiné kamery, záběru, zkrátka takové nezávislosti. U příběhu se tvůrci snažili o něco podobného, Victor na začátku píše Simonovi, je tu opačný pohled, nemá tu jít o sladkou filmovou romanťárnu, kdy se vše rýsuje od začátku, Victor nemá jednoduchou cestu a tak. Jenže pak epizoda odhaluje, co zprávě předcházelo, a vše je trochu jinak. Beru bod rodiny, tam se nic nemění, stejně tak tu je víra, ale najednou se na scéně objevuje Benji, Victor má šanci na nový začátek jako gay… Nic z toho se neděje, a tak se nemůžu zbavit pocitu, že tvůrci se sice snažili vše udělat realisticky, na druhou stranu potřebují někam směřovat a případně dopřát postavám sladký konec.

Postavy a s nimi související obsazení mě potěšily, rozhodně Ana Ortiz je jako Isabel skvělou volbou, potěšil mě i James Martinez, u něj si jen nemůžu zvyknout na tu bradu, tady s ní vypadá prostě jinak než dřív kdekoli jinde. Naopak je tu ale i jedno jméno, které mi leze na nervy, a to Anthony Turpel, respektive jeho postava Felix Westen. Proč mají tvůrci tendenci něco takového dělat? Ten je tam prostě vysloveně navíc, je otravný a minimálně pro pilot působí spíš jako kotva pro Victora, než jeho pomoc. Celkově mi taky nepřišel až tak moc realistický, z pera scenáristů mohlo vzejít něco lepšího.

Nesmím zapomenout na hudební složku, která tu byla fajn, nic nebylo otravné, všechny skladby korespondovaly s dějem a prostředím, za mě spokojenost. Další super věcí je délka, taková ideální na vyplnění času, když zrovna večer nestíháte dát celý film a nechce se vám u něčeho končit v půlce. Pilot mě rozhodně navnadil a těším se na celou sérii, jen už si asi budu muset zavést nějaký pořadník, jak se mi začínají kupit věci, které chci vidět celé co nejdřív. Takže ano, u mě si seriál místo najde, i když původní film se mi asi líbil víc.

  • Ana Ortiz, James Martinez
  • vlastní cesta
  • střet záměrů
  • Anthony Turpel – Felix Westen
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

Tak měly jsme jich asi 30 za ten týden, tak se nedivím :D
před 3 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Vím o třech. Edit: Šesti, jsem úplně zapomněla na ten High School Musical! Koukaly jsme vůbec na ten...
před 3 roky
allyska

allyska

Typický feel good seriál, koukla jsem těsně předtím na Love, Simon, ráda jsem opět viděla Nicka Robinsona....
před 3 roky
Další články k tématu