12. 10. 2019

Novinka pod lupou: The Politician (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Politician
Žánr Drama, Černá komedie
Stanice Netflix
Premiéra 27. 9. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 62 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Bohatý student má od sedmi let jediný cíl, chce se stát prezidentem Spojených států. Nejprve se však musí proplést zamotaným politickým světem střední školy. Prvním krokem je stát se prezidentem studentské rady, což by mu mělo výrazně pomoct k tomu, aby se dostal na Harvard. Do cesty se mu však staví bezohlední spolužáci, kteří ohrožují jeho roky pečlivě budovanou image.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jako by Ryan Murphy nebyl dostatečným důvodem, proč by mě seriál měl zajímat, připojí se do hry ještě Netflix. Tahle kombinace bude prostě zaručeně něco, co jen tak nezapomenete, ještě než se do toho pustíte. K pilotu jsem proto přistupovala s velkou zvědavostí a musím říct, že i když jsem trošku zmatená a v šoku, tak pilot nezklamal a splnil očekávání.

Seriál bych zařadila do té škatulky černých komedií, kam spadá např. také Heathers nebo Insatiable. Pokud se vám tedy tyto seriály líbily, je velká šance, že vás Politician zaujme. Je tu řada neskutečně zajímavých postav, které ani nejde popsat slovy. Každý je zvláštní, jedinečný, originální a zábavný svým vlastním způsobem. Kdybych měla někoho vyzdvihnout, musím říct asi matku hrdiny v podání Gwyneth Paltrow, která se opravdu nedá popsat slovy.

Hlavní hrdina mi přišel jako takový mix Blaina z Glee a Neala z White Collar. Rozhodně se oblékal stejně jako Blaine. Ale především jeho oponent mi přišel jako dokonalá vizuální kopie Matta Bomera. Opravdu, kdyby byl Matt o pár let mladší, mohli by si vzájemně dělat dvojníky, protože ta podoba je neuvěřitelná.

Jedno se seriálu upřít nedokáže. V každé scéně na něj koukáte s otevřenou pusou a netušíte, co se vlastně může stát dál. Konec epizody pak skvěle nalákal na další sledování. Jsem spokojená. I když mě nedokázal dostat na 100 % jako Heathers, pořád jsem se královsky bavila a těším se na maraton.
  • zvláštní postavy
  • nepředvídatelnost (do jisté míry)
  • vysoká míra showmanství, teatrálnosti a zábavnosti
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Lucyen

Lucyen

Od seriálu jsem čekala naprosto něco jiného a dostala jsem ještě lepší podívanou než jsem čekala :) Už teď...
před 4 roky
Další články k tématu