25. 1. 2020

Novinka pod lupou: Ares (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Ares
Žánr drama, horor, thriller
Stanice Netflix (Nizozemsko)
Premiéra 17. 1. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 32 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Pieter Kuijpers, Iris Otten, Sander van Meurs
Herci Winchester McFly, Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg, Sarah Offringa

O čem to je?

Seriál vstupuje do světa Ares, tajného studentského spolku v srdci Amsterdamu. Zde se nejlepší kamarádi Rosa a Jacob obklopí světem bohatství a moci. Brzy si však začnou uvědomovat, že se dostali na démonicé místo, které je vystavené na tajemstvích nizozemské minulosti. Na místo, kde skutečná moc přichází ruku v ruce s hroznou obětí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ty cizojazyčné netflixácké projekty jsou jako na houpačce. Někdy se trefí do černého, jindy přinesou naprostou slátaninu, která vůbec nedává smysl. Ares mě upřímně zklamal. Čekala jsem solidní hororovou pecku, ale přišla jen podivná nudná šeď scén, které nedokážou ničím zaujmout.

A to začátek vypadal tak lákavě. Prvních pět minut jsem seděla u obrazovky jako přikovaná a radovala jsem se, že tu konečně zase jednou máme vydařený hororový seriál, u kterého vám hrůzou budou stoupat chlupy na těle. První scéna je ale zdaleka tím nejlepším, co celý pilot nabízí. Pak se z něj stává celkem obyčejné drama, které už se k atmosféře začátku nepřibližuje ani po kotníky.

Naštěstí má pilot jen něco málo přes půl hodiny, takže uteče rychle. Možná že se v dalších dílech příběh ještě rozjede, přece jen v úvodu jsme toho z tajného spolku zatím až tolik neviděli. Hlavní hrdinka mi přijde docela zajímavá, i když to není zrovna ten typ, který si hned na první dobrou oblíbíte. Ale líbí se mi, že dokáže myslet sama za sebe – nejzajímavější mi přišly scény ve škole na přednášce, kde se nebála ozvat. Ostatní prvky pilotu mi v hlavě vůbec neutkvěly.
  • úvodní scéna
  • hlavní hrdinka
  • potenciál do dalších dílů
  • úroveň po úvodu klesla
  • nedokáže si udržet pozornost
  • rychle zapomenete
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

akurat ppozeram ze je to trochus tarsie, ale tak po dvoch castial ...hmm isiel by som trochu vysie ako 50% ...
před 3 roky
Další články k tématu