16. 10. 2020

Novinka pod lupou: The Right Stuff (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Right Stuff
Žánr astronautské drama
Stanice Disney+
Premiéra 8. 10. 2020
Vysílání pátek
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Tom Wolfe (předloha)
Hrají Patrick J. Adams, Jake McDorman, Colin O'Donoghue

O čem to je?

Píše se rok 1959 a světem zuří studená válka, kde Sovětský svaz dominuje vesmírnému závodu. Americká vláda ze strachu z porážky vytvoří v NASA Projekt Mercury, který znovu zažehne vesmírný závod se Sověty a z úspěšných testovacích vojenských pilotů udělá přes noc celebrity. Tito jedinci se zapíšou do historie jako Mercury Seven a jsou považováni za hrdiny dlouho předtím, než se k jakémukoliv hrdinskému kousku vůbec přiblíží. Nejlepší inženýři v zemi předpovídají, že budou potřebovat několik dekád k tomu, aby se vydali do dalekého vesmíru. Dostanou na to dva roky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ty jo, tolik známých jmen po hromadě, to je radost sledovat. A všichni vypadají tak dobře! Už jsem se neudržela a napsala i status na timeline, ale musím to vyzdvihnout i tady. Jak to všichni chlapi dělají, že se jim daří stárnout do krásy?

Příběhově zatím není moc co probírat. První díl je skutečně pouze takový úvod, ve kterém se vybírají astronauti na důležitou misi. Líbil se mi proces zkoušek i osobní životy hrdinů. Sama si nedokážu představit, jak bych reagovala, kdybych byla manželkou a měla doma děti, a chlap by se najednou rozhodl, že poletí do vesmíru. Musí to být dobrý zápřah, ale holky měly docela pochopení, to je chvályhodné.

Seriálu vše hraje do karet. Má parádní herecké obsazení, silný příběh a je hodně dobře natočený. Disney+ dokazuje, že má co nabídnout. Jasně, původně seriál vyvíjela stanice National Georaphic, která už má na svém kontě Mars – viděla jsem jen pilot, ale ten mě zaujal opravdu hodně. Každopádně přesun na Disney+ seriálu určitě vůbec neuškodil, věřím, že si zde najde hodně fanoušků a dočká se úspěšného vzletu.

  • herecké obsazení
  • silný příběh
  • výborná atmosféra
  • kvalitně natočeno
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tady máme další seriál, který se zabírá nejzazší hranicí, tentokrát se nejedná o to, co může být nebo mohlo být, ale o to, co se skutečně stalo. Což seriál odděluje od seriálů jako je letošní Away nebo předloňský For All Mankind. Jelikož se seriál zabývá skutečnými událostmi, které byly popsány ve stejnojmenné knize, tak se až na některé lehce upravené a zdramatizované události díváme na věrné zpracování americké strany Vesmírného závodu.

Obsazení The Right Stuff obsahuje hodně známých herců, jmenovitě Patricka J. Adamse (Suits), Jaka McDormana (Limitless) a Joa Dempsieho (Game of Thrones). Zaskočil mě vhled právě Jaka, jelikož si ho pamatuji z Limitless jako takového ňoumu, to samé zmiňovala i ragelly na timeline, ale v té době jsem ještě pilot neměl za sebou, takže jsem nevěděl, jak až moc „vyzrál.“ Na dobových seriálech miluji i stará auta, a to i přesto, že nejsem žádný autíčkář. První série bude uzavřená série, pokud však dojde k prodloužení, tak seriál půjde antologickou cestou a bude adaptovat pozdější mise. Pilot jako takový byl pomalejší, ale zábavný. Seriál se určitě rozjede a po finále mu dám možná i víc procent, ale ten začátek byl místy docela hektický a chvilku trvalo, než jsem se zorientoval ve všech těch Billech Bakerech.

  • věrné zpracování historie
  • obsazení
  • uzavřená série
  • chvilku trvalo se zorientovat, kdo je kdo
70 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Kromě toho, že je tam poctivě zpracovaná alternativní historie, tak jsou tam v hojné míře...
před 3 roky
andromache

andromache

Tak ve For All Mankind vím, že ty tvoje tzv vnucené LGBT+ prvky jsou a stejně jsem se k tomu ještě...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Přemýšlela jsem, jestli dát 60, nebo 70, nakonec ale vyhrálo nižší hodnocení. Seriál to není...
před 2 roky
Další články k tématu