1. 1. 2020

Novinka pod lupou: A Christmas Carol (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název A Christmas Carol
Žánr drama, minisérie, historický, fantasy
Stanice BBC One
Premiéra 19. 12. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Ebenezer Scrooge je zahořklý stařík, který nesnáší vánoční svátky. Během svátků ho navštíví tři duchové, kteří mu ukážou jeho minulost, přítomnost a budoucnost.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pěkná minisérie, která se perfektně hodí ke zkrácení vánočních svátků i zbylých volných dnů, než se studenti budou muset opět vrátit do školy. Seriál má tři části, které utečou jako voda. Myslím, že Dickens by se nemusel za toto zpracování stydět.

První díl dokáže navodit perfektní atmosféru. Staví do kontrastu vánoční veselí a negativní pocity, s nimiž se musí vypořádávat mnozí lidé po celý rok, ovšem během vánočního období jsou ještě intenzivnější. Ne všichni mají milující rodiny a blízké přátele, s nimiž období můžou prožívat. Ne všichni mají dost peněz na to, aby mohli nakupovat drahé a cenné dárky.

Pilot tohle všechno opatrně ukazuje. Mixuje tvrdou realitu života i pohádkovou bláhovost. Nechybí mu prvky pohádky i hororu. Myslím, že každý si zde najde něco, co mu bude blízké. Je až neuvěřitelné, jak relevantní může být dílo, které vzniklo před 170 lety.
  • atmosféra
  • propojení žánrů
  • relevance
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Potom je nejvyšší čas formát změnit, ne?
před 4 roky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

V jednu chvíli se mluví o celém seriálu, že uteče jako voda a poté už se mluví jen o pilotu?...
před 4 roky
zip

zip

Příběh nemám ráda, hlavního herce ano. Neměla jsem v plánu to zkouknout, ale recenze pilotů mě dostala....
před 4 roky
Další články k tématu