2. 3. 2020

Novinka pod lupou: Transplant (CTV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Transplant
Žánr drama, lékařský
Stanice CTV (Kanada)
Premiéra 26. 2. 2020
Vysílání středa, 21:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál vypráví příběh doktora na pohotovosti, který utekl z rodné Sýrie do Kanady. Zde musí hrdina překonat nespočet překážek, aby mu bylo umožněno pokračovat ve slibně rozjeté kariéře ve vysoce riskantním světě pohotovostní medicíny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Když jsem psala obsah, měla jsem docela obavy. CTV seriály mají už léta takový svůj vlastní styl, který mě osobně hodně sedí. Čiší z nich feel-good atmosféra, nesnaží se přehnaně tlačit na pilou, spíše přináší uvolnění a nenáročnou zábavu.

Transplat nakonec ukázal, že sem také patří. Sice se v prvním díle snaží až o trošku moc akčnosti a dramatu – přece jen hlavní hrdina, který je polomrtvý a se střepy v břiše, lítá po nemocnici i přes celé město sem a zpátky. Ale nakonec se to uklidnilo a já v tom začala poznávat, že jde o novinku od kanadské stanice. Na konci navíc nechyběly ukázky dalších dílů, ze kterých už bylo jasné, že se seriál zařadí do dobře vyjetých kolejí.

Měla jsem strach, že se bude příběh až moc točit okolo tematiky migrantů, ale nakonec tam přece jen šlo hlavně o pacienty. A přiznejme si, který policista by neměl podezření, že takový podezřele se chovající chlap ve skutečnosti nebyl řidič toho auta? Náhodou oceňuju, že se k hrdinovi choval ještě relativně profesionálně a kvůli svým osobním domněnkám na něj nebyl přehnaně drsný.

Ve výsledku mi Nurses od Global vychází v tomto souboji kanadských lékařských novinek vítězně, ale i na Transplant se bude dát bez problémů koukat. Jen tedy nechápu, proč se to jmenuje Transplant, když tam o transplantace vůbec nejde.

  • nenáročná lékařina
  • příjemná atmosféra
  • důraz na případy i osobní život
  • až moc akční (v osobním životě)
  • přistěhovalecké problematice se seriál určitě nevyhne
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Longsword

Longsword

Ten název. Řekl bych, že je to odkaz na to, že se jedná o cizorodý prvek vložený do...
před 4 roky
Ján Kováč

Ján Kováč

Bude to niekto prekladať prosím...?
před 4 roky
Litocha

Litocha

Na titulcích to začala překládat Katee8888 (dělala ji letošní Nurses).
před 4 roky
Další články k tématu