24. 9. 2019

Novinka pod lupou: Prodigal Son (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Prodigal Son
Žánr Drama, Krimi
Stanice Fox
Premiéra 23. 9. 2019
Vysílání pondělí, 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Malcolm Bright má dar, který mu dává možnost vcítit se do vraha, do toho, co vrah cítí, jak pracuje jeho mysl. Proč? V 90. letech byl jeho otec jedním z nejhorších a notoricky známých sériových vrahů. Proto je Bright tím nejlepším kriminálmím psychologem, který na scéně je: vražda je jeho rodinný podnik. Hrdina používá svou zvrácenou geniální mysl, aby pomáhal newyorské policii řešit případy a zastavovat vrahy. Aby toho nebylo málo, má na krku manipulativní matku, sestru a vražedného otce, který stále touží navázat se svým synem vztah.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Do Prodigal Son jsem vkládala velké naděje, znělo to jako jedna z nejlepších novinek sezóny. Po prvním díle ale mé nadšení trošku ochladlo. Seriál má potenciál, ovšem úplně ho nedokázal prozatím naplnit.

Stále nejsem rozhodnutá, jak mi sedí či nesedí herec v hlavní roli. Vypadá totiž naprosto šíleně. Ono se to k jeho postavě hodí, protože je napsaná na pomezí šílenství. Ale podle mě by bylo lepší, kdyby byl naopak klidný, vyrovnaný a prostě nezávislý, nenechal se svým otcem rozhodit. Seriál ho na začátku vykreslil jako největšího génia, co vidí stopy, jehly v kupce sena. Nakonec ale musí jít za otcem pro radu, protože nedokáže zúžit seznam podezřelých na jediného viníka? To se mi nějak nezdá. Otec mu navíc nedal žádné extra revoluční vodítka, prostě mu jen řekl, koho měl na operačním sále. To si mohl dohledat i bez jeho pomoci.

Celé mi to přišlo přitažené za uši. Seriál se snaží až moc šokovat. Hrdina je tak rozpolcený a komplikovaný, že by to vydalo na deset rozdvojených osobností. Je dobrý, ale má v sobě zlo. Děsí ho noční můry, spí v řetězech, napadá kolegy, a vzápětí je nejvíc cool týpek na světě. Nejsem ohromená.

Michael Sheen je v roli sériového vraha parádní. Jak se na něj kamera zaměří, hrůzou se mi ježí chlupy. Stačí jeden jeho pohled a ten sladký vražedný úsměv, který se vám pevně vryje do paměti.

Myslím, že by seriálu slušel serializovanější příběh, case of the week nenabízí potenciál ke stupňování napětí. Takhle to prostě nestačí.
  • temná atmosféra
  • herecké výkony
  • až přehnaná rozpolcenost hlavního hrdiny
  • týdenní případy
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Mehal

Mehal

Doufal jsem že to bude seriálová bomba..
před 4 roky
andrea168

andrea168

Tak jsem zvedava, urcite tomu dam sanci, vlozila jsem do tohoto serialu asi nejvetsi nadeje v tehle...
před 4 roky
okilaa

okilaa

Za mě super, chytlo mě to hned od začátku a nemůžu se dočkat dalších dílů.
před 4 roky
Další články k tématu