18. 11. 2020

Novinka pod lupou: The Liberator (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Liberator
Žánr drama, válečný, animovaný
Stanice Netflix
Premiéra 11. 11. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Adaptace knihy The Liberator od Alexe Kershawa. Seriál vypráví příběh o krvavém a dramatickém pochodu za vítězstvím druhé světové války. Hlavním hrdinou je americký voják Felix Sparks, který spolu se svou jednotkou bojuje 500 dnů k osvobození Evropy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Příjemné osvěžení, že můžu jednou vidět animovaný seriál, který nestaví na trapných a sprostých hláškách, scénkách a situacích. Tentokrát tu máme animák pro dospělé, který se odehrává za druhé světové války a sex, výkaly i sprosté výkřiky mu naštěstí zcela chybí.

Budu koukat dál? Ne, přece jen animáky nevyhledávám. Koukala bych dál, kdyby šlo o hraný seriál? Těžká otázka, ale asi ano. Hlavní hrdina je totiž hodně sympatický. Přesně takového parťáka chcete mít u sebe, když se vydáváte na nebezpečnou misi. Který je ochotný odložit své štěstí a bezpečí, jen aby vám stál po boku a zajistil, že se vám nic nestane.

Celá sestava vypadá zajímavě. Je to klasický příběh o vývrhelech, kteří zahodí neshody a stanou se nerozlučnou partou při cestě za svobodou a mírem.

Přišlo mi, že stopáž je zbytečně dlouhá. I když toho v pilotu bylo hodně (střídala se přítomnost s flashbacky), dalo by se to smrsknout alespoň o třetinu, aby příběh nebyl až tak moc roztahaný a pomalý. Přece jen jde o vojenské drama, takže k tomu člověk přistupuje s tím, že půjde o seriál plný napětí, akce a tíživé atmosféry. Vše zmíněné zde sice najdeme, ale je to prokládáno zbytečně dlouhými nezáživnými scénami, které pozornost diváka až tak neupoutají.

  • animák, na který se dá dívat
  • sympatické postavy
  • zbytečně dlouhé
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Anča4m

Anča4m

Upřímně, ta animace mi někdy docela drásala oči, ale příběh to byl zajímavý, takže jsem to zkoukla na jedno...
před 3 roky
petrSF

petrSF

Příběhově skvělé, ale kdyby to bylo natočené normálně a s pořádným rozpočtem, bylo by to působivější.
před 3 roky
marvio

marvio

Tohle si určitě nenechám ujít.
před 3 roky
Další články k tématu