16. 11. 2019

Novinka pod lupou: High School Musical: The Musical (Disney)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název High School Musical: The Musical: The Series
Žánr teen, hudební
Stanice Disney+
Premiéra 8. 11. 2019
Vysílání pátek
Délka pilotu 38 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je zasazen do skutečné střední školy East High, kde se natáčel původní film. Seriál sleduje skupinku místních studentů, kteří odpočítávají dny do premiéry školního muzikálu. Jde o první muzikálovou produkci High School Musical na zdejší škole. Během příprav vzkvétá nejen showmanství, ale také přátelství a rivalita. Zpívá se spousta písniček a životy mladých studentů se navždy změní, když zjistí, jak velkou sílu a motivaci jim dokáže dodat jeden obyčejný středoškolský muzikál.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nebudu lhát. Za dva týdny je mi třicet a naposledy (a rozhodně ne poprvé) jsem všechny HSM filmy viděla loni v létě. Jde o takové Glee, které je určené pro ještě o pár let mladší publikum. A je to právě to Disney, které jsem zmiňovala u Mandalorian – cílí na mladší publikum.

Ale je to zábava. Samozřejmě, že příběh je naprosto předvídatelný a chybí mu jakákoliv originalita a inovace. Ostatně většina teen seriálů vypadá přesně takto, jen v nich hrají jiní herci. Jelikož jde přesně o můj žánr, tak mi to nevadilo. Příběhem jsem proplouvala s tím, že jsem se vždy těšila, až se začne zpívat. Hudby tady bylo dost, i když ne tolik jako v Glee. Přece jen šlo především o představení postav a jejich vztahů, a až na konci jsme se dočkali pěveckých castingů pro hlavní role muzikálu.

Moc mi sem nesedí ta snaha o mockumentary a bourání čtvrté stěny. Promluvy k divákovi mi přijdou zbytečné a rušivé, není to ten typ seriálu, kam se hodí. Naštěstí jich tady není až tolik, nebo se je můj mozek rozhodl ignorovat, takže jsem je zaregistrovala jen párkrát.

Doufám, že časem přibyde více písniček. Na konci pilotního dílu byla ukázka původní skladby, která ve filmech nezazněla, a ta byla perfektní. Doufám, že představí více nových písniček, abych zase jednou mohla aktualizovat svůj playlist v autě.
  • hudba
  • je to můj žánr
  • předvídatelné
  • boření čtvrté stěny
  • málo hudby
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tento pilot mě naprosto rozbil, byl jsem z toho dost zklamaný, jenže najednou se objevila v závěru písnička jako ochutnávka z dalších dílů a souhrn toho, co nás ještě čeká, a já byl najednou úplně někde jinde a naprosto nadšený.

Co si budeme povídat, na původní trilogii to nemá ani omylem, což by mohlo pro mnohé zaryté fanoušky být pořádným zklamáním. V úvodu je tu náznak nostalgie, když nová učitelka herectví sleduje filmovou předlohu pro muzikál, a pak ještě když se Ricky připravuje na casting, ale tím to skončilo. Podle upoutávky to ale vypadá, že se v průběhu série máme dost na co těšit, protože tu bude skutečně hromada věcí z prvního filmu. Úplně mi nesedí styl reality show, kdy jednotlivé postavy promlouvají na kameru a říkají, co si myslí. Nějak mi to tam nesedí, ono to asi bude dost i těmi vsuvkami, kdy herci mluví za sebe o seriálu, takže premiérová verze působí dost chaoticky, asi by bylo lepší vydržet až na oficiální uvedení.

Postavy jsou zkrátka teenageři z amerických seriálů, netuším, jak to tam vypadá ve skutečnosti, ale vlastně se tu řeší podobné problémy jako v našich končinách. Pilot nám přináší několik klasických dramat, ať už rozchod (trochu zamotaný), nebo rozvod rodičů, příběh je tedy nabytý a nijak se to nevleče ani nenudí. Je tu sem tam i nějaká ta vtipná scéna, něco málo od nové divadelnice a taky zápichy Ricka.

Dost mi to připomíná jiné hudební teen série, ale tak ono se dost těžko vybočuje. I když to prostě není to, co jsem od nostalgického sledování čekal, pilot byl příjemný, nastínil, co nás čeká dál, i když ono to bylo naprosto jasné, ale taky přinesl množství postav, které zatím nic nenabídly, tak snad nebude promarněn jejich potenciál. Sledovat se to dá a byl celkem fajn nápad takto rozšířit původní sérii.
  • závěr
  • příjemné postavy
  • vtip
  • už to snad bude jen lepší
  • promarněný potenciál postav
  • chaotické
  • něco tomu chybí
  • klasika to prostě není
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

high musical: school musical: musical musical: the musical: the musical series je lepší tbh
před 4 roky
InaSe

InaSe

To jako vážně tam nacvičují ten muzikál, a proto to má tak dlouhý... název?
před 4 roky
Yellow

Yellow

Je to hovadina, ale co čekat od něčeho, co bylo hovadina už v originále (já jsem fanoušek Violetty,...
před 4 roky
Další články k tématu