11. 2. 2020

Novinka pod lupou: Briarpatch (USA Network)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Briarpatch
Žánr drama, antologie
Stanice USA Network
Premiéra 6. 2. 2020
Vysílání čtvrtek, 22:00
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Vyšetřovatelka Allegra Dill se vrací do svého rodného malého městečka v Texasu poté, co zde dojde k vraždě její sestry policistky. Vše začíná jako běžné vyšetřování a hledání vraha. Případ se nakonec ale promění v pohlcující boj o to, aby srazila své zkorumpované město na kolena.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle byl hodně divný pilot. Stanice USA Network občas umí překvapit, ovšem nejsem si jistá, jak moc se trefí s tímto kouskem do vkusu většiny. Máme tu tady toho opravdu hodně, ale zároveň mi přišlo, že nic z toho k sobě moc neladilo. Každá scéna působila zvláštně, i když v nich byla akce, celé to vypadlo tak nějak zpomaleně.

Zvláštní je přesně slovo, které pilot vystihuje. Je to trošku styl noir, ale ne úplně. Má to prvky z kriminálky, dramatu, komedie, prostě od každého něco. Působí to chvilkami jako thriller, chvilkami jako parodie. A pak tam do toho jsou ta zvířata ze zoo, proč?

Celou tu podivnost ještě podtrhuje styl herectví. Hlavní hrdinka toho moc nenamluví, vlastně nikdo toho moc nenamluví. Všechno je to o dlouhých pohledech, pomalých gestech, hrstce slov, která na první pohled můžou působit jako úderné hlášky, ale ve skutečnosti se s nimi vlastně nic neříká.

Pilot mi nijak zvlášť nevadil, ale rozhodně nemůžu říct, že by mě navnadil na další sledování.

  • rychle to utíká
  • je to neobvyklé a neokoukané
  • moc to neladí
  • nenavnadí na další sledování
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Stejně divný jako pilot byl i celý seriál. Na konci už jsem se trošku začala orientovat, o co tam...
před 3 roky
Další články k tématu