2. 12. 2019

Novinka pod lupou: Cold Call (Channel 5)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Cold Call
Žánr drama, thriller, minisérie
Stanice Channel 5
Premiéra 18. 11. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Obyčejná svobodná matka se stane obětí tzv. studeného hovoru. Jde o podvodný telefonát, přes který jí jsou odcizeny peníze z účtu, čímž se její život převrátí vzhůru nohama. June se musí navíc vypořádat s nedávnou smrtí své matky. Bublá v ní hněv a hrdinka se rozhodne najít ty, kteří jsou zodpovědní za její neštěstí, a vykonat pomstu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Neříkám, že jsem se do seriálu zažrala tak moc, že bych nutně potřebovala vidět další díly. Ale rozhodně mi pilot přišel jako zajímavý počin, který zkoumá závažné, avšak v seriálech ne příliš probírané téma.

Postavy ničím nevyčnívají, ostatně to je snad společným znakem všech britských dramat. Ale nepřestává mě udivovat, jak Britové dokážou stále vymýšlet zajímavé odměny zaběhnutých příběhů, že si opravdu nemůžete říkat, že tohle jsme viděli už desetkrát za poslední rok.

Samotný příběh je to, co mě k této novince nejvíc táhne. Zajímá mě, jak to celé dopadne. Jsem trošku rozpolcená, protože britské pomalé tempo a ta nezáživnost, co z toho čiší, mě ke sledování neláká. Ale samotná zápletka je pro mě hodně zajímavá a ráda bych věděla, jak se to bude vyvíjet dál a samozřejmě i to, jak to vyústí.

První díl skončil cliffhangerem, který tam dle mého názoru nemusel úplně být. Mně nepřidal nic navíc, žádnou extra dávku zájmu nebo zvědavosti. Sečteno a podtrženo: atmosféra stejná jako u ostatních britských dramat, postavy nevýrazné, zápletka zajímavá a její rozplétání stojí za zhlédnutí.
  • zápletka
  • mdlá atmosféra
  • nevýrazné postavy
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu