6. 11. 2020

Novinka pod lupou: B Positive (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název B Positive
Žánr komedie
Stanice CBS
Premiéra 5. 11. 2020
Vysílání čtvrtek, 20:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavním hrdinou je čerstvě rozvedený táta Drew, který potřebuje nutně najít dárce ledviny. Náhodou narazí na starou známou Ginu, která se mu dobrovolně nabídne. Společně si vytvoří nečekané pouto a vydají se na cestu, která oběma od základu změní život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Schválně jsem začala vynechávat už i trailery Velké pětky, protože obzvláště u nich obecně platí, že v rámci minuty či dvou shrnou celou zápletku první epizody a ukážou nejlepší momenty. Osvědčilo se mi to v loňském roce, kdy jsem skutečně u žádného seriálu nevěděla, co mě čeká, a nemohla jsem proto být zklamaná z toho, že mi trailer vše už vyspoileroval.

B Positive je přesně taková komedie, jakou čekáte. Nejde o žádnou extra tragédii, ale nový hit z toho taky asi úplně nebude. Studiový smích zde k mému potěšení není až tak výrazný (snad jen docela nevhodný u první scény u lékaře), ale není to tím, že byste se smáli s diváky. Vtipných scén tady skutečně tolik není.

Komedie, vlastně všechny seriály, jsou záležitostí osobního vkusu. O komediích to ale platí dvojnásob. Buď vám humor sedne, nebo vám bude připadat trapný. U pilotu mi přišel převážně trapnější, ale ne tím zvrhlým způsobem, ze kterého se mi obrací žaludek, ale tak nějak snesitelně.

Jak tak píšu, přijde mi, že u všech kategorií zastávám názor "meh – nic extra, ale mohlo by to být horší. To platí i u postav/herců. Hlavní hrdinka je otravná, ale docela milá. Hlavní hrdina je tragický, nesedl mi vůbec, ale alespoň má mozek a trošku rozumu, takže vyvažuje šílenou spolužačku. Nejvtipnější tak jsou důchodci v autobuse, kteří mají ale bohužel tragicky málo prostoru. A když tak nad tím přemýšlím, tvůrci pro ně mohli vymyslet i lepší hlášky, protože tohle je asi jediná příležitost, kde by seriál mohl skutečně zazářit.

Jinak je to nenáročný průměr, který neohromí, ani nenadchne. Jedna, dvě série tomu budou slušet, ale že bych měla po letech chuť třebas na maraton devíti sezón, to se rozhodně říct nedá. Chuck Lorre zde ale jenom produkuje, takže s největší pravděpodobností seriál půjde stejnou cestou jako loňská novinka Carol's Second Act. I když v programu seriál doslova nemá konkurenci, takže kdo ví, třeba se prodloužení dočká.

  • důchodci
  • neurazí, nenadchne
  • nic moc postavy
  • moc se nezasmějete
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Malé bezvýznamné plus za Bee Gees, ale to byla asi jediná věc, co mě rozesmála... Moc mě to nebavilo, takže...
před 3 roky
Další články k tématu