22. 10. 2019

Novinka pod lupou: Watchmen (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Watchmen
Žánr akční, drama, mystery
Stanice HBO
Premiéra 20. 10. 2019
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 61 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál se odehrává v alternativní současnosti v USA, kde jsou maskovaní hrdinové považováni za zločince kvůli jejich násilnickým metodám. I přesto se někteří dají dohromady, aby začali revoluce, zatímco jiní se tuto akci snaží zastavit dřív, než bude pozdě. Mezi všemi však vyvstává jedna otázka: kdo dohlíží na Watchmeny?

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nejsem si jistá, co si o tom mám vlastně myslet. Komiksy neznám, ani trailer jsem neviděla, takže tohle je moje první setkání s Watchmeny. Jsem hodně zmatená, co jsem to vlastně za posledních 61 minut viděla. Rozhodně se tomu nedá upřít, že je to své. Seriál se nebojí vybočit z davu, nabízí dosud neviděné, minimálně pro neznalce předlohy.

Musím říct, že Regina King je v nejlepší formě svého života. Nedokázala jsem si představit, jak se zrovna ona zhostí hlavní role v seriálu podobného žánru. Ale jde vidět, že na sobě opravdu zamakala, skoro jako by o deset let omládla. Ostatní prozatím nedostali až tolik prostoru, vypadá to, že se příběh bude točit především kolem ní. Nicméně po pilotu nedokážu odhadnout, jak se to bude dál vyvíjet, ani co se vlastně stalo. Může za to všechno daná maskovaná skupinka, nebo je v tom ještě něco navíc? První možnost je přece jen tak trošku okatá a očekávaná, že by mě až skoro mrzelo, kdyby to tak bylo. Navíc, co tam u stromu dělal ten stařík na vozíku?

Trošku jsem se ztrácela i v samotném příběhu. V některých obsazích se píše, že se jedná o alternativní svět, kdy je na suprhrdiny nahlíženo jako na kriminálníky. Jinde se píše, že maskovaní lidé jsou kriminálníci, v pilotu jsou maskovaní i policisté, i záporáci, a žádné supeehrdiny jsem tam nenašla, pokud se jimi nemyslí samotní policisté (kteří ale nejsou záporací, myslím).

Každopádně ve výsledku jsem se bavila dobře. Neznám předlohu, takže nemám, s čím srovnávat. Jak to znám, komiksáci si jistě najdou celý seznam výtek, v čem je předloha lepší, ale pro neznalce jde o fajn seriál, který je možná trošku matoucí, ale odpovědi časem jistě nabídne. A především je to zábavná podívaná.
  • masky
  • celý alternativní svět
  • spousta otázek
  • neznalec se v tom dost ztrácí
80 %
Mé hodnocení
ragelly

HBO si letos připravilo hromadu zajímavých nadějných novinek a výjimkou není ani Watchmen. Určitě je plus, že je děj posunut o 30 let proti komiksu, takže mají tvůrci více prostoru.

Seriál je sice řazen mezi superhrdinské, ale myslím, že ti, co tomuto žánru neholdují, si seriál taky užijí. Pilot nabízí řadu epických bojových scén, zajímavý svět, který má co nabídnout. Postavy jsou zajímavé a různorodé, někteří sice působí spíš vtipným dojmem, ale to seriálu dodává takovou zvláštní atmosféru.

Celý pilot navíc přinesl hromadu otázek a pochybuji, že bychom se odpovědí dočkali nějak brzo. Mimo linii tajemna a bojových scén je tu dost kladen důraz i na rodinu/výchovu, takže seriál chvílemi odbíhá i do klidnějších sfér a člověk se ze všeho toho zmatku nezblázní. Na druhou stranu, aspoň bychom se mohli rovnou otestovat obrazci na tvářích.

Jsme sice v alternativním světě, ale je tu spousta odkazů a skutečnost a mnohé mají oba světa společné. Super jsou i efekty, ať už pršící olihně, rozstřílené krávy, vzducholodě a další. věřím, že se dočkáme většího množství takových zajímavostí, právě díky alternativnímu prostředí. Celkově to dost zaujme a minimálně mě to nalákalo na sledování dalších epizod. Takže myslím, že by HBO mohlo mít po letošku nový hit, který by mohl obstojně konkurovat ostatním superhrdinům, možná dokonce vybojovat místo na výsluní.
  • efekty
  • časový posun
  • napětí
  • uteče
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Další články k tématu