22. 8. 2020

Novinka pod lupou: Little Birds (Sky Atlantic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Little Birds
Žánr drama, historický
Stanice Sky Atlantic
Premiéra 4. 8. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v roce 1955 v Tangeru, slavné mezinárodní zóně. Americká debutanka Lucy Savage si projde kulturním šokem, a to ve více různých směrech. Lucy touží po nekonvenčním životě, v němž ji nebude omezovat klec společenské vrstvy. Stejně jako samotné město, i ona se ocitne krůček od dosažení bolestivé, leč potřebné nezávislosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak nějak jsem doufala, že seriál na motivy erotických povídek bude… odvážnější. Přišlo mi to jako obyčejné historické drama se skupinkou průměrných postav, které nemá moc co nabídnout.

Při sledování jsem celou dobu čekala, až se příběh rozjede. A nakonec uplynulo 50 minut a já se nedočkala. Postavy mají potenciál, ale v prvním díle ho rozhodně neukazují. Herecké obsazení je vybráno výborně. Pobavilo mě, že jsem Juno Temple viděla v jeden den ve dvou seriálech (hraje i v Ted Lasso). Má takový nevšední vzhled, rozhodně si ji zapamatujete.

Ani nevím, co víc k tomu říct. Čekala jsem víc. Seriál by měl být o dost odvážnější, snažit se vybočovat z konvencí. Takhle se stane jen průměrnou součástí historického žánru, ze kterého ničím nebude vyčnívat. Nezbývá, než doufat, že se v dalších dílech trošku víc odpoutá.

  • herecké obsazení
  • prostředí i doba
  • neriskuje
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno a páni, to byla teda solidní slátanina. Podobně slabý příběh už jsem hodně dlouho neviděla....
před 2 roky
Další články k tématu