27. 8. 2020

Novinka pod lupou: Biohackers (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Biohackers (Biohackeři)
Žánr drama, thriller
Stanice Netflix (Německo)
Premiéra 20. 8. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mia začne studovat lékařskou fakultu, aby se dostala do blízkosti profesorky. Podezírá ji, že je namočená do hrdinčiny rodinné tragédie. Rychle se však zamotá do nebezpečného světa biohackerů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot se mi líbil a navnadil na další sledování. Nejsem si jistá, zda budu stejně pozitivně hodnotit celou sérii (seriál), ale první díl pro mě splnil vše, co by měl mít.

Příběh začíná tři týdny v budoucnosti, následně se pak vracíme zpátky k tomu, co této tragické události předcházelo. Dočkáme se jistých střípků, ovšem prozatím nedokážu přesně odhadnout, co si pro nás tvůrci přichystali za vývoj, a to se mi líbí.

Postavy jsou sympatické, hlavní hrdinka vypadá zajímavě. Navíc nedokážu odhadnout, jestli se řadí ke klaďasům, nebo záporákům. I ostatní mají co nabídnout a příběh dobře doplňují.

Za mě po prvním díle spokojenost. Není to ten případ, že bych se musela nadšeně ihned vrhnout na maraton, ale v budoucnu si seriál určitě místo v mém watchlistu najde.

  • poutavý úvod
  • sympatické postavy
  • nepředvídatelný vývoj
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Další z povedených kousků, na kterém jde vidět ta evropskost. Neanglická tvorba Netflixu se teď dost řeší, za sebe můžu říct, že právě tyto zahraniční kusy vnášejí něco nového. U tohoto seriálu je to zřejmé už při pilotu, u kterého si snad poprvé říkám, že by mohl být delší.

Německo a celkově němčina byly celkem vzpruhou proti anglicky mluveným pilotům. Kromě neustálého cpaní angličtiny mezi němčinu (tady mě napadá, jak je angličtina ochuzená, protože co za výrazy lidi cpou do ní?), a tempa Jing Xiang, které teda nestíhám, se to docela dá, jasně jsou věci, kterým člověk ani v češtině pomalu nerozumí, a vlastně ani rychle. Když se tedy ale z německé sféry zaměříme alespoň na prostředí, tak je to velice příjemné a nám blízké, takže to prostě nepůsobí tak odcizeně.

Rozhodně mě těší obsazení, jednak jsou postavy ztvárněny zajímavě, ale hlavně je to další vybočení z americké tvorby, kde člověk průběžně naráží na známé tváře často spojené s jinými rolemi, to se tu neděje, teda alespoň mně ne. Charaktery jsou obecně hezky napsané, je to takový dobrý mix, už jen v bytě je to dobrá kombinace a když se připojí další, člověk aby se bál biologické katastrofy, aha ona se vlastně asi blíží.

Je tu spousta skvělých nápadů, třeba svítící myš, fakt přemýšlím, jestli to byl jen efekt, nebo Netflix „zainvestoval“, dále párty, která trochu připomínala scénu z Boca a Boca, jen tady byla míň ujetá a víc vtipná, vlastně na to navazovalo i plno dalších vtipných scén, takže seriál není vysloveně jen vážný. Ještě ale zpět k myši, svítící rostlině a živému hudebnímu nástroji, to jsou prostě úchvatné nápady, které mají šmrnc a posunují seriál úplně někam jinam. Po stránce technické, v tomto případě tedy spíš asi biologické, je to jedna velká paráda.

Pilot toho zase tolik nepřinesl, i když tu toho byla spousta. Flashbacky, flashforwardy, tajemné prostředí a postavy, příběh, u kterého už víme, kam se bude vyvíjet, ale vlastně vůbec nechápeme, proč a co přesně že je tím směrem. Zkrátka od začátku do konce nás pilot drží v napětí, servíruje jednu věc za druhou a stejně nic nevíme. Každopádně stejně jako celý pilot, i délka je příjemná, takže je to rozhodně jeden z těch seriálů, který během chvilku dáte celý a ukojíte zvědavost, aspoň já to tak udělám.

  • provedení, efekty?
  • proplétání dějových rovin
  • evropskost + něco z toho vyzařuje
  • navnadí
  • tempo Jing Xiang
  • moc krátké
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sonkad

sonkad

Vyzerá to zaujímavo, určite pozriem.
před 3 roky
Další články k tématu