18. 8. 2020

Novinka pod lupou: Teenage Bounty Hunters (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Teenage Bounty Hunters (Holky na lovu (odměn))
Žánr komedie, akční
Stanice Netflix
Premiéra 14. 8. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dvojčata Sterling a Blaire se snaží vypořádat nejen se svým dospívajícím životem na prestižní střední škole, ale také svou nečekanou novou kariérou. Z holek se totiž shodou náhod stanou drsňácké lovkyně odměn.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Další z šíleností, na které musíte mít náladu. Pokud se nedokážete naladit na stejnou ujetou notu, budete asi hodně kroutit panenkami. Místy mi to přišlo možná až trošku moc, ale celkově se dá říct, že jsem se docela dobře bavila.

Nečekám, že se seriál stane srdcovkou, ale šanci mu určitě dám. Holky jsou správně střelené a drzé. Trošku mi ten vibe připomíná film Velmi nebezpečné známosti se SMG a Reese, jak tam jsou všichni na první pohled andílci, ale skrývají uvnitř sebe solidního ďáblíka.

Líbí se mi zasazení do prostředí smetánky a líbí se mi na druhou, že navzdory přísným pravidlům chování a výchovy se tyhle holky nebojí jít proti proudu. Tak trochu „chuckovsky“ (Chuck) pak působí pracovní zástěrka v obchůdku se zmrzlinou, což vždycky potěší.

Konec pilotu nabídl zajímavý menší cliffhanger, který ukazuje, že by snad kromě samostatných epizodních případů mohla celou sérii provázat i serializovaná příběhová linka. Jen se trošku divím, že si holky toho plakátu se známou tváří nevšimli, přece jen já bych šla k té nástěnce jako první, když tam výrazně svítil nápis „největší odměny“.

Mimochodem, ten název mi vždycky evokuje Teenage Mutant Ninja Turtles, nemáte to taky tak? 😂

  • správná ujeťárna
  • sympatické drzé hrdinky
  • zástěrka v podobě obchodu se zmrzlinou
  • náznak serializovanosti
  • dost specifické – musíte na to mít náladu a chuť
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tento seriál si mě pilotem omotal kolem prstu a už nepustil. Částečně mi celý příběh pilotu něco připomíná, jako by to tu už bylo, ale zároveň mám pocit, že se dívám na něco úplně nového a průkopnického, co se snaží experimentovat a čemu to vychází.

Dvojka Sterling a Blair mě naprosto dostala, baví mě od prvního momentu a jsou společně s Bowserem takovými těmi hlavními postavami, které opravdu příběh utáhnou a je radost vše sledovat. Navíc scéna rozhovoru „mimo prostor a čas“ je perfektní, líbí se mi i ten vzhled. Za sebe mám jako favoritku Blair a hlavně její představitelku Anjelicu Bette Fellini, ta je skvělá, hezká a opravdu u mě vede na plné čáře. Samozřejmě i Maddie Phillips je boží (to jsem si vzhledem k seriálu nemohl odpustit) a má něco do sebe, ale vidím v ní něho jiného, asi mi připomíná jinou herečku. Když už jsme ale u toho, jsem jediný, kdo v hlase Devon Hales slyší Madelaine Petsch?

Celý koncept středoškolaček, které se dají na dráhu lovkyň odměn, je geniálním nápadem. Asi charakterům a příběhu pomáhá ta náboženská linka, ale i mimo ni se vše drží v takové celkem reálné rovině. Blair umí někomu podrazit nohy zbraní, protože je trénovanou brankářkou, dvojka zvládá získat všechny informace jako kouzlem, kterým jsou ve skutečnosti sociální sítě atd. Zkrátka nic tu není vyloženě přitažené za vlasy, co by náhodou mohlo být, je celkem logicky vysvětleno tím, že holky jsou prostě teenagerky. I přesto se ale nejedná vyloženě o přeslazenou teen věc, i když vztahy tu hrají velkou roli. Na druhou stranu, určitě může být seriál velkou oporou, právě i těmito vztahy a dalšími problémy.

Už pilot nastínil rozmanitost budoucí práce, práce lovců odměn není jednotvárná, i když se to tak může zdát. Závěr navíc trochu prozradil, co můžeme čekat v budoucnu, dalo by se říct, že nám tvůrci naservírovali relativně velké lákadlo, se kterým si ještě hezky pohráli. Ale pozor, abyste nebyli zklamaní, tak jen prozradím, že tato část příběhu se ve velkém začne odhalovat až později v průběhu první série, takže trpělivost.

Za sebe můžu seriál po pilotu jedině doporučit, proplétají se tu drsné linky tajných životů s těmi podobně drsnými i milostnými na školní půdě. Mě se seriál rozhodně získal a první sérii rozhodně nelituju, snad jen toho, že některé epizody v sobě mají značné díry a toho, že zatím není rozhodnuto, co bude dál.

  • Anjelica Bette Fellini
  • geniálně zpracovaný nápad
  • logická vysvětlení
  • prostor pro rozmanitost
  • rychlá závislost na seriálu
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
sandokan555

sandokan555

Pozrete a ano to nabozenske moralizovanie a pritom pokrytectvo je tam nonstop .. inak solidnych 70 %...
před 3 roky
Lill

Lill

Tak u mňa po pilote až také nadšenie nebolo. Nebolo to zlé, ale nemala som na konci ten pocit, že och...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Seriál ode mě dostává 70 - některé scény, hlášky a rozhovory byly perfektní, některé zápletky a...
před 3 roky
Další články k tématu