20. 12. 2020

Novinka pod lupou: The Stand (CBS All Access)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Stand
Žánr drama, horor, minisérie
Stanice CBS All Access
Premiéra 17. 12. 2020
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ve světě zničeném morem a roztříštěném elementárním bojem mezi dobrem a zlem leží osud lidstva v křehkých rukou 108leté Matky Abagail a hrstky přeživších. Jejich nejhorší noční můry ztělesňuje muž se smrtelným úsměvem a nemyslitelnou mocí – Randall Flagg, Temný muž.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na seriál jsem se hodně těšila. Po pilotu mám ale spíše rozpačité pocity. Určitě ve sledování budu pokračovat dál, ale asi to bude chtít více epizod, abych se do příběhu pořádně ponořila. Tento jeden díl mi přišel takový splácaný páté přes deváté. Střídaly se tu časové roviny, měli jsme tu smrtelnou epidemii, ale i něco z nadpřirozeného světa či snové sekvence… tak nějak to skoro vypadalo, jako když pejsek s kočičkou pekli dort.

Předlohu neznám, takže nemůžu soudit, jak se tvůrcům podařilo knihu zadaptovat do seriálové podoby. Věřím, že příběh začne dávat smysl, ale jak říkám, asi se minisérie bude hodit spíše na maraton.

Velkým lákadlem je hvězdné obsazení, ze seznamu představitelů si snad vybere úplně každý. Mnohé tváře, které se v seriálu objeví, jsme v pilotu zatím ani neviděli, takže jsem zvědavá, s čím přijdou. Co se týče postav, prozatím mě nikdo extra nezujal. Každopádně mě zajímá, proč je tento zbytek lidstva proti smrtelnému viru imunní a jak se jim podaří lidskou rasu zachránit.

Seriál mi ve watchlistu zůstane, ale po pilotu jsem trošku zklamaná. Čekala jsem větší pecku.
  • ideální na maraton
  • hvězdné obsazení
  • páté přes deváté
  • nedokáže upoutat na první dobrou
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Viděl jsem jen kus E01 a nemám chuť pokračovat dál. Původní seriál nestál oproti knize za moc, ale tohle...
před 3 roky
mimomisu

mimomisu

Má to takhle být skoro celý seriál, minimálně několik dílů, než se předrstaví všechny postavy (a že jich...
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Díky za info.
před 3 roky
Další články k tématu