2. 3. 2020

Novinka pod lupou: Flesh and Blood (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Flesh and Blood
Žánr drama, minisérie
Stanice ITV
Premiéra 24. 2. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Život třech dospělých dětí je najednou vzhůru nohama, když jim jejich ovdovělá matka oznámí, že se zamilovala do nového muže. Síť lží, tajemství a zrad vede až k vraždě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle byl tak divný seriál! Na divnosti jsem u Británie zvyklá, ale i tak se vždycky nechám zaskočit. Seriál vypadá zajímavě. Jde o minisérii, takže se poměrně rychle (tuším 4 epizody) dočkáme nějakého toho zakončení. Má to ale vůbec cenu sledovat?

Na celém pilotu mě nejvíc štvalo to, že vlastně netušíme, co se stalo. Příběh začíná na konci, kdy dojde ke zločinu. Problém je v tom, že nejen že neetušíme, kdo je zodpovědný, ale taky vůbec nevíme, komu se co stalo, protože kamera nám oběť neukáže.

Následně se vracíme zpět na začátek a seznamujeme se se všemi postavami. Rodinka je vcelku typická, každý z nich má své problémy, které nechce řešit s ostatními členy, místo toho se s nimi potají vypořádává sám. To je vcelku pochopitelné, i když některé scény jsou dovedené možná až trošku daleko.

No ale pak tam je ten element dalšího „člena“ rodiny – sousedky. Ta je vyobrazená jako ta největší super drbna, která si udržuje přehled nejen potají za záclonou, ale přímo drze chodí ke dveřím a vtírá se do života ostatních. Vlastně by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby ona stála za celým zločinem a snažila se to hodit na někoho ze členů rodiny, protože si dokážu představit, že to by pro ni byla velká zábava a zabiják volného času.

Jako na tu sousedku jsem koukala od začátku do konce s otevřenou pusou – nahřívání a rozlepování cizího balíčku a oblékání si sousedčina nového županu, to už bylo na mě moc.

Jak říkám, trošku mě mrzí, že nevíme ani co, ani komu se co stalo, ale na druhou stranu chápu, že to měl být prvek, který právě naláká na sledování dalších dílů.

  • zajímavý koncept, kdy nic nevíme
  • uzavřená minisérie
  • sousedka
  • opravdu vůbec nic nevíme
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu