9. 3. 2020

Novinka pod lupou: Devs (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Devs
Žánr minisérie, drama, sci-fi
Stanice Hulu
Premiéra 5. 3. 2020
Vysílání čtvrtek, 12:00
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mladá vývojářka Lily se rozhodne vyšetřovat tajnou vývojovou divizi svého zaměstnavatele – velké technické společnosti ze San Francisca. Věří, že podnik je zodpovědný za zmizení jejího přítele.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tuto novinku jsem byla docela zvědavá, po pilotu ale odcházím s rozporuplnými pocity. Samotný koncept vypadá zajímavě. Líbí se mi i vizuální stránka, seriál na první pohled působí moderně a inovativně.

Minimálně pilotu však podráží nohy špatný casting. Výběr herců se dle mého názoru skutečně nepovedl. Hlavní hrdinka je tak nesympatická, až to bolí. Absolutně ke mně nedokázala dostat žádné emoce, které má její postava prožívat. Když běžela k tomu náměstí a viděla popálenou mrtvolu, dostala ze sebe takový zvuk, že jsem se až lekla. Vůbec mi to nepřišlo jako projev emocí, ale jako násilím vytvořený zvuk, který mi k celé scéně vůbec neseděl.

Líbí se mi zde pouze Alison Pill, která ale v pilotu neměla dost prostoru, takže netuším, co si o její postavě mám myslet. Samotný příběh vypadá na zajímavou konspiračku, která se bude postupně rozplétat, což je téma pro mě. Ale jak říkám, herci mi celkový zážitek dost podráží. Škoda.

  • zápletka
  • vizuální stránka
  • Alison Pill
  • zbytek hereckého obsazení, především hlavní hrdinka
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Už podle traileru jsem očekával surrealistickou jízdu částečně podobnou seriálu Legion. Samozřejmě v Devs nenajdeme žádné mutanty se superschopnostmi, ale vědátory a programátory, kteří pracují na něčem tak mimo naše chápání, že jen přemýšlení o tom vám zvedne žaludek.

V průběhu pilotu dostanete pár náznaků toho, co se v Devs děje. Já už mám nějaké teorie, které když se ukáží být pravdivé, tak slovní spojení mind-blowing nebude dostačující a budu ho muset nahradit jeho vulgárnější variantou. Celkově měl pilot velmi zvláštní a záhadnou atmosféru. Vyloženě mně překvapila jedna děsivá scéna ve spojení se strašidelnou hudbou, která se skládala z kostelního sborového zpěvu a hry na flétnu, která celý pilot provází. Málokdy na mě udělá hudební doprovod takový dojem. Pilot ve mně tedy zanechal velmi zneklidňující, ale kladný dojem. Doufám, že se záhada bude v průběhu seriálu trochu vyjasňovat a nebudeme se v ní jen celou sérii brodit.

  • surrealističnost
  • záhadné a zneklidňující
  • skvělý hudební doprovod
90 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
janulam11

janulam11

Po shlédnutí pilotu musím bohužel souhlasit s ragelly, tajemná atmosféra kolem záhadného projektu a...
před 4 roky
igwar

igwar

Pozeral som seriál v originále a nemám s postavami žiadny problém. Sympatia k postavám je asi...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Mně seriál moc nesedl. Pořád mi hodně vadila Lily - asi tak byla schválně postava napsaná, ale na...
před 3 roky
Další články k tématu