19. 12. 2020

Novinka pod lupou: How to Ruin Christmas: The Wedding (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název How to Ruin Christmas: The Wedding (Zpackaný Vánoce)
Žánr komedie
Stanice Netflix (Jihoafrická republika)
Premiéra 16. 12. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Busisiwe Lurayi, Thando Thabethe, Clementine Mosimane, Yonda Thomas, Sandile Mahlangu, Motlatsi Mafatshe, Saint Seseli, Charmaine Mtinta, Swankie Mafoko, Lethabo Bereng, Keketso Semoko, Desmond Dube, Rami Chuene, Nandi Nyembe, Dippy Padi, Nambitha Ben-Mazwi, Kagiso Rathebe, Trevor Gumbi

O čem to je?

Zatracená dcera Tumi se snaží udobřit svou rodinu poté, co své sestře úplně pokazí vysněnou dokonalou vánoční svatbu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak z těch tří vánočních seriálů na Netflixu je tento zaručeně nejslabší, alespoň pokud můžu srovnávat po pilotu. Dash a Lily zaujalo nejvíc, O Vánocích byla fajn oddychovka, ale tohle vypadá spíše na nudnější a trapnou záležitost.

Možná se příběh ještě rozjede s přibývajícími epizodami, ale pilot nenabídl moc nic k tomu, aby mě přesvědčil, že si mám pustit i další díly. Nesympatická hrdinka, která si nemůže zapamatovat dvě věci, úplně bezdůvodně se rozhádá s každým členem rodiny a ztrapní sebe i své blízké po prochlastané noci. Někoho takového nemám moc chuť sledovat dál.

Když ale budu ignorovat nesympatickou hrdinku (a ostatně i zbytek osazenstva), vyjde z toho relativně koukatelná komedie, která vás zabaví, pokud si nechcete pouštět dokola stokrát viděné pohádky. Ale nic extra od toho nečekejte.

  • zajímavý nápad
  • sympatické prostředí
  • uvolněná atmosféra
  • postavy, především hlavní hrdinka
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Občas se asi vyplatí dát na pocity, takže když jsem si říkal, že nemusím zkoušet všechno s vánoční tematikou, měl jsem se toho držet. Zatím mám z konceptu a popisu dalšího děje pocit, že půjde o takovou africkou verzi ÜberWeihnachten, zkrátka podobný začátek, všechno se pokazí a pak je na hlavní postavě, aby vše dovedla do konce (nechci psát více spoilerů ani z jednoho seriálu).

Když pominu, jak náročně se seriál sleduje v originálu, každá druhá věta v jiném jazyce, místy dosti náročný přízvuk, tak tu zůstávají vtipy. Takové prvoplánové, ohrané, tvářící se jako situační, ale skutečnost je jiná. Přijde mi, že se mohl seriál víc snažit vybudovat si vlastní humor a utáhnout originalitou než těžením. Obsazení se zase originalita upřít nedá, ale tak to je hlavně zemí původu.

Scény se dají dost očekávat, Tumi prostě musela zapomenout na všechno a všichni by jí měli dát pokoj, protože můžou být rádi, že vůbec přiletěla. Stejně tak rozdílnost rodin, která vede například k očekávanému útěku ovce. Celý díl mi přišel dost náročný na sledování a zároveň tu byl takový ten pocit, že už jsem to viděl, a to nejednou. Za mě tento vánoční kousek není úplně tím pravým vanilkovým rohlíčkem na krácení času v tomto období. Jen si tak říkám, jestli podtitul The Wedding nevěstí další série.

  • jiná kultura
  • jiné seriálové Vánoce
  • prvoplánový humor
  • absence originálních nápadů
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Bylo by to stejné, jako v předchozích anketách, ale z druhé strany - proto přece nebyly...
před 3 roky
Lucas

Lucas

Sice to má Vánoce v názvu, ale nemá to s nima moc společnýho, mohlo se to odehrávat kdykoli,...
před 3 roky
jesmot

jesmot

Sice to bylo dost náročné a přiznám se, že jsem u toho začal i usínat, ale jo, první díl viděn...
před 3 roky
Další články k tématu