26. 9. 2019

Novinka pod lupou: Emergance (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Emergence
Žánr Drama, Mystery
Stanice ABC
Premiéra 24. 9. 2019
Vysílání úterý, 22:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan Black-ish
Konkurence NCIS New Orleans (CBS), New Amsterdam (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Šerifka najde u místa nehody malou holčičku, která nemá žádné vzpomínky na to, co se stalo. Vyšetřování ji přivede ke konspiraci, která je větší, než si vůbec dokázala představit. Identita holčičky stojí v centru toho všeho.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Já jsem spokojená. Sice jsme to tu měli už několikrát (napadá mě Believe), ale téma mě obecně baví, takže nemám problém ho sledovat v další obměně znovu.

Pilot je zábavný. Nechybí mu sympatické postavy, napětí, akce i záhada. Prozatím jsme se příliš odpovědí nedozvěděli, konec vlastně přinesl cliffhanger, který si prozatím nedokážu vůbec vysvětlit. Naznačil ale, že ta sladká dívenka nemusí být tak nevinná, jak se na první pohled může zdát, což se mi líbí. Že bychom se dočkali cool dítěte, jaké jsem naposledy snad viděla v Loganovi?

Seriálu by asi trošku víc slušelo kabelovkové/net­flixácké zpracování, větší rozpočet a trošku drsnější provedení. I tak se ale jedná o zábavnou podívanou, kterou si ráda dám maratonem, až bude celá k dispozici.
  • spousta záhad
  • cliffhangerový konec
  • zábavná akce
  • chce to ještě více popustit uzdu
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tento pilot jsem se docela těšil, protože jsem byl zvědavý, co se z „rozšířeného proma“ vyklube, jelikož to vypadalo nadějně. Během celého pilotu drží příběh diváka v napětí, neustále jsou vkládány scény plné tajemna až nadpřirozena, takže to lidi u sledování udrží.

Přijde mi, že tvůrci dost hrají na city, jelikož se většina epizody točí okolo dívky a jejího objevování, takže celkový příběh je spíš v ústraní. Každopádně na jeho rozvinutí bude určitě dost prostoru v průběhu dalších epizod, pokud by to ještě postupně nabralo spád, mohlo by to být hodně nadějné.

Postav je tu vícero, ale každá zasahuje do děje trochu jinak a v jiný čas, takže se člověk během krátkého času zorientuje, což je fajn. Je tu spoustu postav, jejichž úloha byla prozatím jen nastíněna a na jejich propojení s celkem si ještě budeme muset počkat, ale věřím, že tvůrci mají vše připravené tak, aby na závěr vše zapadlo do sebe.

Když se to vezme kolem a kolem, tak to na pilot nebylo až tak zlé, samozřejmě tu jsou věci, které by mohly být ještě trochu lepší, ale myslím, že se seriál zařadí mezi ty lepší v letošní sezóně. Navíc by mohl dost dobře konkurovat loňské novince Manifest.
  • tajemno
  • potenciál
  • více částí příběhu
  • hraje na city
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
darebnica

darebnica

Zatím nikdo nic nenapsal. Buď první a napiš, co si myslíš!
před 4 roky
Další články k tématu