27. 10. 2019

Novinka pod lupou: Dublin Murders (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Dublin Murders
Žánr krimi, mysteriózní
Stanice BBC One
Premiéra 14. 10. 2019
Vysílání pondělí, 21:00
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dva detektivové dostanou na starost případ vraždy mladé dívky, jejíž tělo se najde v dublinských lesích. Oba jsou však nuceni konfrontovat temnou minulost, která je spojena se stejnými lesy a s nevyřešeným případem pohřešovaných dětí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Čekala jsem od toho další obyčejnou britskou kriminálku. Ale seriál hodně mile překvapil. Co jsem se dočetla, vychází z knižní předlohy, která by rozhodně nemusela být špatná. Máme tu běžný krimi případ, který se však skrze hrdiny i podobnosti prolíná s tragédií, která se stala na stejném místě před mnoha lety.

Hlavní postavy mají navíc s původním případem více společného, než kdokoliv tuší. Trošku jsem si připadala, jako bych sledovala Dark, ale Dublin Murders dokáže stát sám o sobě i bez porovnání s jinými seriály. Jsem rozhodně zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál. U hrdiny už jsme zjistili, co má s případem společného, ale jsem zvědavá, co se skrývá za hrdinkou, která se taky tváří nanejvýš podezřele, a o které toho prozatím příliš nevíme.

Serializovaný příběh této temné novince moc sluší. Myslím, že i když se jedná o britský seriál, za kterým nestojí Netflix, dokáže se zařadit mezi podobné temné pecky, jakými jsou např. zmíněný Dark, Stranger Things a podobně. Rozhodně mě hodně zajímá, co se stalo, a těším se na rozuzlení. Myslím, že sledování maratonem se bude k této novince hodin nejvíc, jinak to bude o nervy.
  • propojení s případem z minulosti
  • temná atmosféra
  • spousta záhad
  • serializovaný příběh
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Katka Mrkvicová

Katka Mrkvicová

Tohle je dobré. Spousta záhad,věci co se postupně propojují.Detektivové,kteří působí lidsky,aniž by člověka...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Měla jsem vysoká očekávání, že by mohlo jít o parádní serializovanou mystery thrillerovou detektivku....
před 2 roky
Další články k tématu