17. 10. 2020

Novinka pod lupou: Grand Army (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Grand Army
Žánr drama
Stanice Netflix
Premiéra 16. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Katie Cappiello (předloha)
Hrají Odessa A'zion, Odley Jean, Amir Bageria, Maliq Johnson, Amalia Yoo

O čem to je?

Pět studentů na největší veřejné střední škole v Brooklynu se ocitnou v chaotickém světě, kde musí bojovat o šanci na úspěch, přežití, volnost a zářivou budoucnost.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Moderní život teenagerů v přímém přenosu. No, možná ne v přímém přenosu, ale tohle byl docela masakr. Od první scény, která mi chvíli trvala, než jsem ji pochopila, až po docela vážný čin poblíž školy. Tento seriál se se mnou míjí, ale přesto si dokázal udržet mou pozornost.

U studentů už by mě v dnešní době nepřekvapilo vůbec nic. Takže se vám přiznám, že jsem v první chvíli myslela, že tam na záchodě pomáhá hrdinka kamarádce nenápadně rodit. No, nakonec se z toho vyklubal jen uvíznutý kondom, takže to ještě relativně dobře dopadlo…

Postavy mi moc nesedly. Už jsem něco podobného psala u We Are Who We Are, prostě ty moderní mladistvé a jejich problémy nechápu. Ani se mi nechce věřit, jak se svět posunul za posledních deset, patnáct let, co jsem já byla na střední. Ale nejde jen o studenty, ale o celý svět.

Je to smutné, ale je to správná věc, že škola už má jisté zaběhnuté postupy, co má dělat v případě nebezpečí, např. teroristického útoku. Aneb když vám sto metrů od školy vybuchne bomba, tak zachovejte klid, bude dobře. Je smutné, že se tohle skutečně ve světě děje. To ale neomlouvá to příšerné chování studentů, kteří spolužačce ukradnou peněženku, přehazují si s ní na schodišti, až samozřejmě spadne dolů a holka přijde o všechny peníze, které měla pro své sourozence na zaplacení jejich kroužků.

  • docela vtipná úvodní scéna
  • při sledování je vám úzko – plní svůj účel
  • nesympatické až otravné postavy
  • ve výsledku docela nuda
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu