14. 2. 2020

Novinka pod lupou: Mythic Quest: Raven's Banquet (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mythic Quest: Raven's Banquet
Žánr komedie, herní
Stanice Apple TV+
Premiéra 7. 2. 2020
Vysílání pátek
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seznamte se s týmem, který stojí za největší videohrou všech hrou. Nicméně za vším tím pozlátkem stojí tvrdě pracující lidé, kteří řeší každou maličkost. Nekonečně se dohadují o tom, jak má vypadat celý svět, pracují na nových hrdinech, legendách, zbraních a všem okolo. Největší bitvy nejsou ve hře, ale přímo v kanceláři.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak nějak z toho cítím nádech Galavanta. Asi je to tím, že hlavní hrdina je mu docela podobný, a nebo možná plakátem, který Galavanta tak trošku evokuje. Ale i samotný pilot mi přišel laděný v podobném duchu. Jen mi tam něco chybělo.

Prostředí videoher potěší nejenom hráče. Jde o relativně neokoukanou oblast, která se nevidí v každém druhém sitcomu, za což chválím. Půlhodinovka uteče rychle, pilot má jasný a přehledný děj, který jsem neměla vůbec problém sledovat bez jakýchkoliv znalostí toho, jak počítačové hry fungují.

Můj největší problém je s postavami. Nikdo mi totiž vyloženě nepadl do oka. Všichni mi přijdou dost nevýrazní, aby mi utkvěli v paměti. A starý pán mi vyloženě lezl na nervy, kdykoliv něco vypustil z pusy.

Když tak nad tím přemýšlím, kromě Galavanta mě napadá taky Community. Přijde mi to jako podobná skupinka lidí. Problém je v tom, že jsem z Community zatím neviděla ani jeden díl, takže možná melu úplné nesmysly. Ale takhle nějak podobně si tu komedii představuju.

Celkově tento seriál půjde kvůli postavám asi mimo mě. Nevadí mi to, ale sama bych to nevyhledávala.

  • neokoukané prostředí
  • postavy
  • specifický styl humoru, který mi nesedí
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak jsem si to taky pustil a má to potenciál, ale zatím ho teda moc nevyužili. Vidím v tom mix Community (Zpátky do školy) The Office a Silicon Valley. Docela by se mi k tomu hodil formát mockumentary, škoda, že ho nevyužili.

Blbé je, že půlku dílu tam jsou nudné prostřihy do hry (to neustálé svítání a stmívání mě vyloženě štvalo). To, že některé postavy musí být nesympatické, je u tohohle typu sitcomu nutnost, ale zase se to nesmí přehánět a přišlo mi, že tady je z celého ansáblu sympatická tak maximálně jedna.

Zápletka s hovnošlápem se celkem povedla, až moc dobře paroduje aktuální svět, ale myslím, že to taky až moc přeždímali. Půlka času by byla nejspíš až až.

Takže když to vezmu kolem a kolem, tak tvůrci mají v rukou skvělý námět, ale nějak neví co s ním, čemuž odpovídá kvantum hluchých míst a zbytečně natahovaných fórků. Klidně by se dalo 30 minut pilotu sestříhat na 20 a nejspíš by to výrazně pomohlo.

  • prostředí
  • parodie aktuálního světa
  • zbytečné prostřihy do hry
  • zbytečně natahované vtipy
60 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Fruiko

Fruiko

Tak jsem taky viděl a doplnil svůj názor.
před 4 roky
Fruiko

Fruiko

Dokoukáno jest. Epizoda 1x05 je asi zatím nejlepší epizoda za letošek, jinak jsem si v průběhu času...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Pořád mě to neláká.
před 4 roky
Další články k tématu