10. 10. 2020

Novinka pod lupou: Epidemiya (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Epidemiya (K jezeru)
Žánr drama, thriller, sci-fi
Stanice «Премьер» (Premier), Netflix
Premiéra 1. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Yana Wagner
Hrají Kirill Kyaro, Victoria Isakova, Maryana Spivak, Alexander Robak, Natalya Zemtsova, Yuri Kuznetsov, Victoria Agalakova, Eldar Kalimulin, Savely Kudryashov, Alya Nikulina, Alexander Yatsenko, Anna Mikhalkova

O čem to je?

Neznámý virus promění Moskvu v město mrtvých. Nejde elektřina, peníze ztratí veškerou hodnotu a ti, kteří stále nejsou infikovaní, se zoufale snaží bojovat o jídlo a palivo. Sergei žije mimo město s ženou, kterou miluje, a jejím autistickým synem. Ani tam však nejsou v bezpečí, nehledě na to, že hrdina spěchá do Moskvy, aby zde zachránil svou bývalou ženu a jejich syna. Všichni tito lidé, kteří nevěřili, že by mohli někdy přežít pod jednou střechou, musí hodit minulost za hlavu a vydat se na dlouhou a nebezpečnou cestou směrem na sever.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle vypadá zajímavě. Sice se mi více líbil začátek než až příliš dramatický konec epizody, ale i tak jsem v konečném důsledku s prvním dílem spokojená. Budu koukat dál? Možná že jo, nehrnu se do toho úplně po hlavě, ale pilot určitě zaujal.

První část byla parádní. Intenzivní atmosféra, zajímavé a docela sympatické různorodé postavy, napínavá scéna ve škole. Pak se to ale začalo na můj vkus až příliš překombinovávat. Jako mávnutím proutku se vraždilo, po zemi se válely peníze a přepadaly se domy mimo město. Hrdinové tak jsou na útěku nejen před smrtícím virem, ale také před skupinkou zloduchů, kteří se nebojí vykrádat, znásilňovat a vraždit.

Myslím, že část s virusem by bohatě stačila. Na druhou stranu dlouhá cesta, která v pilotu ještě ani nezačala, může přinést řadu dalších napínavých a pro diváka zábavných situací ke sledování. Určitě to stojí za zkoušku.

  • první část epizody
  • školní scéna
  • postavy
  • ke konci překombinované
  • nemám potřebu hned vidět další díly
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

To máš pravdu, nemluvě o jazykové barieře, když to bylo jen v RU ver. Mě jen zarazila ta...
před 3 roky
proobacz

proobacz

Konečně něco tematického, tak všichni honem koukat, ať získáme tu správnou paranoiu.)
před 3 roky
andrea168

andrea168

Právě jsem dokoukala a jsem nadšená. Všech 8 dílů na jeden zápřah, protože je to díl od dílu lepší.
před 3 roky
Další články k tématu