27. 1. 2020

Novinka pod lupou: Diary of a Future President (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Diary of a Future President
Žánr komedie
Stanice Disney+
Premiéra 17. 1. 2020
Vysílání pátek
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Elena je dvanáctiletá kubánsko-americká dívka, která chodí na základku a musí se vypořádat s osobním i společenským tlakem dospívání. Příběh je vyprávěn jejíma očima a skrze deník, který si od této doby psala, a sleduje její dospívání, přátelství a rodinu. Elena se chce jednou stát prezidentkou Spojených států, což se jí i podaří, jak můžeme vidět ve flashforwardech z její dospělosti.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nakonec vcelku příjemné překvapení. Tohle je typický seriál, jaký bych na Disney hledala. Hned jsem si vzpomněla na své dospělácké časy před pár lety, kdy jsem si dala maratonem celou Hannah Montanu. Příběh se dal překousnout, bavily mě hlavně ty cukrkandlové pop písničky. Tady hudba není, ale pilot se přežít dal.

Přiznávám, že nejlepší pro mě byl samotný začátek, který se odehrával v budoucnosti. Hostování Giny Rodriguez potěšilo a myslím, že by seriálu vůbec neuškodilo, kdyby se netočil jen v hrdinčině dětství, ale kdyby byl příběh rozdělený rovnoměrně mezi dětství a dospělost. Toho se ale bohužel asi nedočkáme, vypadá to, že šlo jen o takovou vsuvku na úvodu, a nyní už se děj na sto procent přesunul do dětství.

Hlavní hrdinka je sympatická, rodinka vcelku předvídatelná, ale nikdo mi tam vyloženě nelezl na nervy do té míry, že bych je nemohla vystát. Jako přiznejme si, cílovka je někde o pár (desítek) let níž, než jsem já. I když si mnozí z vás myslí, že se můj vkus pohybuje na úrovni desetiletých diváků, tak bych se přece jen osobně zařadila k mírně staršímu publiku. Tyto jejich starosti, slasti a problémy už jsou triviální i na mě.

Každopádně pilot utekl rychle a dokázal si udržet příjemnou atmosféru. Kdyby se natočil seriál z přítomnosti (a nenazývám ho kopií Madam Secretary), tak bych uvažovala o tom, že budu sledovat dál. Takhle ho ale přenechám mladšímu publiku.
  • úvodní scéna
  • hostování Giny Rodriguez
  • příjemná atmosféra
  • perfektní a docela inteligentní volba pro mladší cílovku
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu