14. 12. 2019

Novinka pod lupou: Truth Be Told (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Truth Be Told
Žánr drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 6. 12. 2019
Vysílání pátek
Délka pilotu 5 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Kathleen Barber (předloha), Nichelle Tramble Spellman
Herci Octavia Spencer, Lizzy Caplan, Aaron Paul, Elizabeth Perkins, Michael Beach, Mekhi Phifer, Tracie Thoms, Haneefah Wood, Ron Cephas Jones

O čem to je?

Vítejte ve světě kriminálních rozhlasových pořadů. Slavná novinářka Poppy Parnell si vybudovala jméno na případu brutální vraždy, kdy svými články pomohla dostat vraha do vězení. Po dvaceti letech přichází na světlo nové důkazy, které ji donutí se případem znovu zabývat.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Přesně tohle je typ seriálu podle mého gusta. Vyniká hereckými výkony, má neotravné postavy a zajímavý příběh plný záhad, které se díky serializovanosti budou odhalovat v průběhu celé série.

Netušila jsem, do čeho jdu, takže mě čekalo příjemné překvapení. Octavii Spencer sice moc nemusím, ale role jí sedne perfektně. Hvězdné obsazení doplňují pro mě známé tváře jako Lizzy Caplan, Aaron Paul nebo Elizabeth Perkins, takže herecký koncert je zde rozhodně jistý.

Samotný příběh je v podstatě další obměna kriminálky. Před dvaceti lety došlo ke zločinu, nyní se vynoří nové důkazy, takže vlastně stále netušíme, co se tenkrát stalo. Každá postava skrývá vlastní tajemství a já se nemůžu dočkat, až se všechno odhalí a my uvidíme, kdo je pachatel. Navíc je super sledovat příběh s tak velkým časovým odstupem, kdy si všichni aktéři vybudovali svůj vlastní život. Tím, že tu máme poměrně časté flashbacky do minulosti, je perfektní porovnávat, kdo se změnil a jakým způsobem.

Myslím, že jde o výborný seriál pro celodenní maraton, protože jakmile se do něj jednou ponoříte, nebudete chtít přestávat, dokud ho nesmlsnete jako malinu.
  • herecké výkony
  • zajímavé postavy
  • spousta záhad
  • odstup 20 let
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
verunkawrath

verunkawrath

Vypadá lákavě,vyzkouším :)
před 4 roky
Další články k tématu