16. 11. 2020

Novinka pod lupou: No Man's Land (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název No Man's Land
Žánr drama, thriller
Stanice Hulu
Premiéra 1. 11. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál se ponořuje do hloubky občanské války v Sýrii, kterou sleduje očima Antoinea. Hrdina hledá svou sestru, která se pohřešuje a očekává se, že je mrtvá. Krok za krokem začíná odkrývat velkou záhadu. Spojí síly s ženskými kurdskými bojovnicemi, které jsou noční můrou pro ISIS. Na cestě se setkává s dobrodruhy a anarchisty, se špiony i nevinnými obětmi a nabídne pohled na tragické události v Sýrii, které měly dopad na celý svět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Příběh zní zajímavě, ale zpracování mě až tak nepohltilo, jak tomu bylo např. u Tehranu, na který jsem se nedávno dívala.

Pilot nabízí dobrou záhadu. Sestra hrdiny je zdánlivě zabita, ale hrdina tomu odmítá uvěřit, takže se na vlastní pěst vydává do nebezpečné oblasti, aby vypátral pravdu. Když to tak píšu, uvědomuju si, že to zní úplně jako obsah minisérie The Widow, kterou jsem nedávno dokoukala, pouze se zasazením do ještě nebezpečnějšího prostředí.

Příběh mě ale za celou dobu nedokázal chytnout. Nemohla jsem se na něj soustředit, oči mi pořád lítaly pryč z obrazovky. Možná to bylo cizím jazykem, ale nemůžu to svádět pouze na to, přece jen už jsem viděla spousty pilotů, kde jsem byla odkázaná na titulky a které mě přesto dokázaly zaujmout.

V podstatě až na samotném konci se to začalo rozjíždět. Představila se nám skupinka žen, které se nebojí zabíjet mrknutím oka. Je sice podezřelé, že postřílely všechny kromě hlavního hrdiny, ale takové drobné klišé se dá odpustit. Ani to mě ale nenaláká k tomu, abych se dívala na další díly.

  • akce v závěru
  • nedokázal upoutat mou pozornost
  • postavy ani prostředí mi nesedlo
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
PetrVinklarek@seznam.cz

PetrVinklarek@seznam.cz

Těžce nesouhlasím, je to napínavé a po pilotu se hrozně těším jak se to dále bude vyvíjet. Neokoukané...
před 3 roky
Další články k tématu