30. 12. 2020

Novinka pod lupou: Equinox (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Equinox (Rovnodennost)
Žánr thriller
Stanice Netflix (Dánsko)
Premiéra 30. 12. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Astrid zůstala traumatizovaná poté, co v roce 1999 záhadně zmizela celá maturitní třída. O dvacet let později se hrdinka dozví, že jediný přeživší z celé záhadné události zemřel. Astrid se rozhodne odhalit, co se tenkrát skutečně stalo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Poslední Novinka pod lupou v roce 2020! Tento titul dostává dánský seriál na Netflixu, který po prvním díle rozhodně nevypadá nejhůř. Některé scény mě sice trošku zklamaly, ale celkově to vypadá na slušnou záhadu, která bude pro fanoušky žánru ideální jednohubkou na odpoledne.

Vidím to zatím jako takový mix Limetown a Dark, seriál se nese v podobném duchu. U prvního zmíněného sice nezachází do sci-fi či fantasy roviny, zatímco Equinox se nebojí trošku z jiného světa či reality divákům nabídnout hned v prvním díle. Právě v těchto scénách, resp. jedné scéně mě zamrzelo její provedení – objevil se zde nějaký pekelník, který jakoby vyskočil z netflixácké Sabriny, kterou zrovna sleduju. Vůbec mi to do příběhu nesedlo, mnohem hrůzostrašnější a tajuplnější by bylo, kdyby hrdinka v druhé realitě (nebo ve snu) potkala svou sestru a její spolužáky v jejich reálné podobě.

Jinak se mi ale první epizoda líbila. Hrdinka vypadá sympaticky, příběhu nechybí správná záhada i solidní práce s atmosférou. Serializovaný příběh s cliffhangerem na konci přímo nabádá k tomu, abyste si pustili další díl. Série má pouze šest epizod, takže než se nadějete, budete na konci.
  • záhadný příběh
  • práce s napětím
  • sympatická hrdinka
  • svět ve snu / jiné realitě
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
ragelly

ragelly

Docela by mě zajímalo, jestli je to minisérie, nebo je šance na novou sérii. U Netflixu člověk nikdy neví :)
před 3 roky
Arkantos

Arkantos

Tak ten koniec bol nejako mimo. Keď dám dohromady čo sa tam dialo 6 častí tak ten koniec nedáva zmysel.
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno a hvězdička k Netflix trofeji k tomu :) Každopádně seriál jako celek zklamal. Čekala...
před 2 roky
Další články k tématu