15. 10. 2019

Novinka pod lupou: Premiér (Barrandov)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Premiér
Žánr Sitcom
Stanice Barrandov
Premiéra 9. 10. 2019
Vysílání každý všední den, 20:05
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci Jaromír Soukup

O čem to je?

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje, jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného politického dění a každodenních problémů politiků.

Trailer

není

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Barrandov nesleduju a postavičku Soukupa znám sice od slyšení, ale nikdy jsem s ním neměla tu čest v žádném z jeho dosavadních pořadů. To se změnilo s příchodem Premiéra. Musím říct, že pilot rozhodně v divákovi zanechá hluboký dojem. Vlastně se mu vryje do hlavy tak hluboko, že ho odtud nemáte šanci dostat. A že se snažíte.

Jako přiznejme si, co všichni víme. Je to odpad. Jinými slovy se to ani shrnout nedá. Nevím, jaké mínus zmiňovat dřív, protože všechny prvky se předhánějí v tom, který z nich je horší. Pravděpodobně nejvíce do očí bijící je tragický výkon Soukupa, který se rozhodně hercem nenarodil. To i ty teen hvězdičky z CW seriálů předvádí oscarové výkony oproti tomu, co jsme tady v těch 20 minutách museli odsledovat. Je to tak špatné, že se to nedalo zachránit ani (ne o moc vydařenějším) střihem, kdy prostě ty jeho přeřeky a zadrhávání v monologu z epizody nešlo vymazat.

Jako další tu máme scénář. Já vím, že Soukup si to psal na koleni a myslím, že mu to přijde opravdu vtipné. Je vidět, že tyhle odpady (psala bych jiné výrazy, ale jsme na slušném webu) z úst vypouští s chutí. Anebo možná i on ví, jak je to špatné, a za každou cenu nás chce prostě trolit, což je pravděpodobně jeho plán od samého začátku.

Nakonec bych zmínila ještě kameru. Četla jsem názory, že stejných „kvalit“ dosahuje i kamera, která je roztřesená, jako by to někdo točil na mobil bez stabilizátoru. Upřímně? Při sledování jsem byla v takovém šoku z toho, jak špatný je samotný příběh, dialogy i herecké výkony, že jsem si tady toho už ani nevšimla.
  • herecký výkon
  • scénář
  • všechno ostatní
0 %
Mé hodnocení
ragelly

Toto bylo od začátku celé špatně. Normálně bych se na to asi úplně nedíval, ale kombinace NPL a přítomnosti… no slušně řečeno Soukupa, jsem byl prostě ochotný tuto katastrofu zhlédnout, abych viděl nevídané.

Tak asi úplně od začátku je katastrofální kamera. Třesoucí se obraz, který působí, jako by se mělo jednat o nějaký levný webseriál, to už snad dnes nikdo nemyslí vážně, ne? Dál tu máme premiérovy monology, které ale působí tak strašně nereálně. I když budete trpět samomluvou sebevíc, takovéto věci si opravdu nahlas říkat nebudete, nebo alespoň rozhodně ne tímto způsobem. S tím souvisí i další věci, které jsou tak strašně přehrávané, počínaje úvodní scénou, kdy se pan premiér probouzí.

Mám pocit, že na těch dvaceti minutách nebyla dobrá ani jediná věc. Archivní záběr Miloše Zemana a narážka na jeho virózu překroucená pro účely postavy premiéra, trochu ubohé. Až do konce dílu mi vrtalo hlavou, jestli je Soukup z množství svých pořadů tak vyšťaven, že prostě nevymyslí nic originálního, nebo jen jménem ministryně financí chtěl pořádně narážet na skutečnou ministryni. Jediným plusem je snad možnost reagovat na aktuální témata, ale k čemu to takové katastrofě vůbec bude, že?

Podtrženo sečteno, myslím, že snad kdokoli z nás by byl schopný natočil díl lépe a vtipněji, byť jen v prostých domácích podmínkách bez profesionálního štábu. Jo a papundeklové zdi kanceláře to zabily komplet.
  • možnost reagovat
  • kamera
  • (ne)herectví
  • kvalita
0 %
Mé hodnocení
jesmot

Než se vrhnu na vyprávění, jak hrozně debilní tohle bylo, dovolte mi říct vám něco o velrybách. Tedy o jedné. V roce 1989 vědci objevili velrybu (prý samce), který vydával zvuky ve frekvenci 52 Hz, což je oproti běžným cca 10 až 40 Hz dost vysoká hodnota. A tudíž je dost dobře možné, že “volání” tohoto samce nikdy žádná jiná velryba neslyšela. I tak ale tenhle samec volal dál a dál, uplaval tisíce mil… Ale vědci nikdy (nebo alespoň zatím) neobjevili dalšího jedince, který by vydával zvuky na podobné frekvenci. Často se o tomhle samci říká, že je to ta “nejosamělejší velryba na světě”.

Čímž samozřejmě Jaromíra Soukupa nevydávám za velrybu, ale tahle velryba může být metaforou pro lidi, které nikdo neposlouchá. Nebo aspoň mají ten pocit… A pak přijde tenhle chlápek a fakt je slyší a mluví přesně k nim! Tihle zranitelní lidé z toho musí být u vytržení… To je asi ten důvod, proč ho někdo sleduje i neironicky, že?

Ale jestli se někdo chytne i na tohle… no potěš pánbůh. Heleďte, já se fakt těšila. Sice mi bylo jasný, že to bude blbý, ale doufala jsem, že když už se nemůžu smát se Soukupem, že se aspoň budu smát jemu. První tak dvě minuty to na mě fungovalo, protože tohle bylo upřímně ještě pitomější, než jsem si kdy dokázala představit, ale pak přišlo zklamání.

Já jsem třeba myslela, že se bude snažit víc. Že tam bude umělý smích na naprosto nevtipných místech, že bude pan Jaromír fakt brutálně tlačit na pilu…ne, je to přesně to samé, jako těch dalších 16 jeho úžasných shows – nuda, nuda, nic, ale tady ty sáhodlouhé monology dávají ještě menší smysl než jinde a vypadají ještě hůř. Gratuluju. ALE! Pana Jaromíra očividně někdo naučil, že tohle je seriál a tady se do kamery nekouká… takže jsou ty monology ještě horší! Fakt jsem netušila, že je to možné.

Jediné, za co tu můžu být vděčná (ale plusové body stejně nedám), je délka, protože už po deseti minutách jsem koukala na hodiny s pocitem, že si tu už dávám šestitýdenní maraton. Co bych proboha dělala, kdyby to bylo delší? Už jen těch 20 minut mě donutilo přemýšlet nad jistými věcmi… třeba jestli chci žít a tak… Fakt jsem netušila, že může existovat něco tak ubohého a debilního.

A teď si vemte, kdyby tenhle úžasný herec a moderátor pořadů Jaromíra Soukupa na televizi Jaromíra Soukupa, kde mimo jiné prodává i auta Jaromíra Soukupa a potravinové doplňky a bůhvíco ještě Jaromíra Soukupa, fakt za pár let vyhrál prezidentské volby Jaromíra Soukupa a stal se prezidentem Republiky Jaromíra Soukupa. No, doufám, že tenhle skvost donutí prozřít i ty “osamělé velryby”, že tenhle sebestředný narcis vážně není řešení.
  • délka, víc bych fakt nedala
  • už podle mě nikdy ničemu nedám nulu, protože nic nebude horší než tohle
  • nejdelších dvacet minut mého života
  • čekala jsem aspoň trapný humor
  • jiné jeho pořady jsou menší utrpení
  • heleďte se, to asi všichni tušíme
 –10 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Moc děkuju za neskutečně milý komentář! <3
před 4 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jde. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MKmNUMyeupI
před 4 roky
vera1317

vera1317

Doufám, že se v další výzvě neobjeví kategorie "Seriál, který v NPL získal záporné...
před 4 roky
Další články k tématu