8. 10. 2020

Novinka pod lupou: The Comey Rule (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Comey Rule
Žánr politický, minisérie
Stanice Showtime
Premiéra 27. 9. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 120 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie nabízí mrazivý pohled do zákulisí bouřlivých událostí, které obklopovaly americké prezidentské volby v roce 2016, a také pohled na jejich dopad, který rozdělil národ na dvě poloviny. V centru dění stojí dvě mocné figurky – Comey a Trump, jejichž rozdílné osobnosti, názory a věrnost je staví tváří v tvář proti sobě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Před čtyřmi lety jsem ty kandidátské debaty docela sledovala. Absolutně jsem nechápala, jak se někdo jako Trump dokázal dostat tak daleko a bylo mi jasné, že to má Hillary v kapse. Jak se začaly objevovat e-maily, neřešila jsem to, na druhou stranu vyplouvaly Trumpovy řeči o ženách, obviňování o nevhodném chování a mnoho dalších věcí. A pak bum, nevěřila jsem, že se opravdu stává prezidentem.

Každopádně nikdy jsem to nesledovala až tak podrobně, abych přesně věděla, o čem tato minisérie pojednává. O to víc se mi líbí. První díl nabídl pohled na problematiku e-mailů ze strany FBI a jejího ředitele. První díl nabídl hodně příležitostí k zamyšlení, resp. ukázal problém z úhlu pohledu, který mě nikdy ani nenapadl. Každopádně se jako vždy dokazuje, že nic není snadné a jednoznačné, i když se to na první pohled může zdát.

První epizoda zatím ukazuje pouze Comeyho úhel pohledu. Moc se těším na druhý díl, až se na scéně objeví samotný Trump a začne zde být dynamika mezi oběma výraznými osobnostmi. Všichni víme, jak to skončí, ale ráda se podívám i na samotný průběh.

Jeff Daniels je prostě parádní v jakékoliv roli, i když Willa McAvoye asi jen tak někdo nepřekoná. Každopádně je radost ho sledovat na scéně. Kéž by se k TV průmyslu znovu vrátil i Aaron Sorkin…

  • herecké výkony
  • zdramatizování skutečných událostí
  • propletení s archivními záběry
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Začnu asi tím, že se jedná o dvoudílnou minisérii, což znamená, že obě epizody budou mít „trochu“ delší stopáž, tedy 95 a 115 minut respektive. Nejdříve mě tento fakt zděsil, ale nakonec to nebylo až tak hrozné, jelikož se v seriálu pořád něco dělo. Nebyly to samozřejmě žádné akční scény nebo tak. Jedná se totiž o investigativní drama, které je založené na knize, která je zase založená na skutečných událostech, jak je popsal bývalý ředitel FBI, který je zde i hlavní postavou. Minisérie mi velmi připomíná oscarový snímek Spotlight z roku 2015, který jsem hodnotil 90 %, takže pokud se vám tento snímek líbil, tak se vám podle mě bude líbit i The Comey Rule.

Co se týče obsazení, tak Jamese Comeye hraje Jeff Daniels, kterého znám pouze z filmů, ale této role se zhostil skvěle. To samé platí i o představiteli Donalda Trumpa, kterého hraje Brendan Gleeson, bohužel jeho jsem se v první epizodě nedočkal, tedy když nepočítám pohledy na jeho záda. Dalšími super herci, kteří se v pilotu objevili, jsou Michael Kelly a Brian d'Arcy James, který si zahrál i v mnou zmíněném Spotlightu. A taky mě překvapila Charlieho vnučka Oona, kterou si určitě pamatujete z Game of Thrones.

  • dvoudílná minisérie
  • investigativní drama
  • skvělé obsazení
  • absence Trumpa v pilotu
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
ragelly

ragelly

Už jsem stihla i závěrečný díl. Ta stopáž opravdu zpočátku vystraší, ale nakonec to utíká parádně. Oba...
před 3 roky
haglee0411

haglee0411

Ďakujem za TIP! <3 Skúsim to prelúskať aj bez tituliek, resp. s anglickými, ale určite nebude...
před 3 roky
Litocha

Litocha

Já jsem se na seriál těšila od chvíle, kdy jsem zjistila, že tam bude hrát Jeff Daniels, ale bez titulků to...
před 3 roky
Další články k tématu