11. 12. 2017

Novinka pod lupou: SMILF (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název SMILF
Žánr Komedie
Stanice Showtime
Premiéra 5. 11. 2017
Vysílání neděle 22:00
Délka pilotu 32 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komedie podle stejnojmenného krátkého filmu. Bridgette je svobodná matka, která absolutně nezvládá svůj život. Stará se o dítě 24/7, nicméně už jí nezbyde žádný čas pro sebe, z čehož pomalu začíná šílet. Naštěstí je vždy po ruce její věčně kritická matka Tutu, která syna hlídá, když je hrdinka v práci a vydělává jim na živobytí v mini garsonce, kam občas chodí na návštěvu i biologický otec jejího syna.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Showtime vytváří jeden typ komedií. Takový, který poznáte na míle daleko. I se zavázanýma očima. SMILF je to samé co Shameless, Californication, White Famous, Weeds… prostě i když jsou všechny o něčem jiném, tak všechny vypadají úplně stejně. Dává to smysl?

Hlavní hrdinka je docela tragická. Přemýšlím, jestli má zobrazovat všeobecně zoufalé svobodné matky, aby se s ní každý mohl ztotožnit, nebo jestli to je opravdu hodně přitažené za vlasy. Osobně žádnou svobodnou matku ve svém okolí nemám, tak to nemůžu posoudit, ale jestli takhle nějak všechny ty chuděry za pokladnou v Kauflandu přežívají, tak potěš kočka, to je vážně lituju a jsem ještě více vděčná za mou suprovou, i když náročnou práci a relativně bezstarostný bezdětný život.

Její představitelka nicméně není špatná. Hraje takový ten typ postavy, že nevíte, jestli jí fandit, nebo jí přát brzkou násilnou smrt. Ale alespoň se nenudíte, to se musí nechat. Ne že bych se smála od začátku do konce, ale několik úsměvných momentů se v pilotu rozhodně najít dalo. Myslím, že seriál by mohl mít potenciál na velký úspěch a případně i nahradit Shameless, i když sledovanost tomu zatím tak úplně neodpovídá. Každopádně i když je tu v podstatě jen jedna hlavní postava, spolehlivě celý příběh dokáže utáhnout, nikoho dalšího tam na pravidelné bázi nepotřebujete. Ostatně i bez toho dítěte bych se obešla, stejně tam je jen aby se neřeklo.

Seriál asi nebude u tisíců lidí patřit mezi jejich srdcovky. Každopádně pokud hledáte nějakou „komedii“ ke zlepšení nálady, tzv. že vidíte někoho, kdo je na tom ještě hůř než vy po debilním dnu v práci, tak byste SMILF ocenit mohli.
  • hlavní představitelka
  • relativně příjemné sledování
  • několik úsměvných situací
  • takhle někdo žije?
  • místy hodně na hraně vkusu
60 %
Mé hodnocení
ragelly

První dojem o seriálu mnohdy prozradí mnohé. A co mi prozradil o SMILF? No, samozřejmě, že pilot, který začíná neskutečně stylovou písničkou, ve které se víceméně jen opakují slova d*ck (duck), *itch (hitch) a pu**y (puppy, no fakt!), bude rozhodně na úrovni. Ztělesněný vkus. Pan Ladislav Špaček by zaplesal.

Ono hodně prozrazují i kolonky „obsazení“ a „tvůrce“. Kdo je v obsazení na prvním místě? Kdo je tvůrcem? Přesně. Případy, kdy tyto autorské komedie bych nejspíš dokázala spočítat na prstech jedné ruky (doufám, že by na to alespoň nějaká ruka byla potřeba). Proč? Koukněte na SMILF, pochopíte. Nebo si ušetřete čas, nekoukejte na to a věřte mi, že se na to dívat nechcete.

Ano, v obsahu se sice dočkáte vzletného maskování, abyste čekali bůhvíco brutálního a chudinku hrdinku, jenže na to jde pak z diváckého hlediska skočit hrozně těžko, když se devadesát procent času věnujeme vlastně jen tomu, že si hlavní hrdinka s někým udělala dítě a chudinka hrdinka (tak přece!) si nemá s kým zap*chat (zapáchat?). No nebrečte už, já vím, že je to smutné, ale to musíme zvládnout přece.

V několika scénách má sice seriál dokonce i nějaké to charisma, obzvlášť scéna, kdy hlavní hrdinka na konkurzu na nějakou roli přiznává nešťastné dětství, má v sobě sílu.

Jenže to samozřejmě není komedie. A SMILF je komedie, přece. Ha. Ha. Ha. Jako je to přežitelnější než She's Gotta Have It. Ale to i bouchání hlavou do zdi.
  • dramatičtější momenty
  • všechno ostatní
  • autorská komedie
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Balthazar6

Balthazar6

Tak jsem zkusil zkouknoun pilot, protoze me zajimalo, za co to dostalo 2 nominace na Zlate globy, ale jen mi...
před 6 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Nevím, jak dlouho ještě vydržím v NPL. Očividně nechci vědět, co bylo nominováno na Zlaté glóby. Moc to...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Ale v dramatech nejsme až tak vedle, jen občas. Ty komedie jsou kámen úrazu, to je snad 100% pravidlo,...
před 6 roky
Další články k tématu