9. 7. 2018

Novinka pod lupou: Cobra Kai (Youtube Red)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Cobra Kai
Žánr Drama / Akční
Stanice Youtube Red
Premiéra 2. 5. 2018
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 27 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Cobra Kai se odehrává třicet let po událostech z šampionátu All Valley Karate. Johnny Lawrence je na cestě za vykoupením. Rozhodne se znovu otevřít nechvalně proslulé karate studio Cobra Kai. To zažehne staré rivalství s úspěšným Danielem LaRussem, který se snaží udržet si životní balanc i bez svého mentora pana Miyagie.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Líbilo se mi to. Nikdy jsem neviděla žádné filmy Karate Kid nebo podobné kung-fu akčňáky, vyhýbala jsem se tomu jako čert kříži. Ale Youtube Red má takové seriály, které mě zatím nezklamaly, takže jsem se na tuto novinku docela i těšila.

Seriál dobře kombinuje drama a komedii. Nebere se příliš vážně, aby se vám z toho protáčely panenky, ale zároveň mu nechybí pořádná bojová akce ani pár dojemných okamžiků. Necítíte se být pohlceni jedním žánrem, např. přemírou emocí, celé je to takové dobře vyrovnané a sledování příjemně utíká.

Hlavní hrdina je sympaťák. Líbí se mi, jak na začátku byl flashback do minulosti, kde on byl záporák a jeho protivník klaďas, zatímco v současnosti se jejich role obrátily a najednou z bývalého bad boye je dobrák, zatímco zlaté dítko je vyčůraný až za ušima. Oba představitelé se svých rolí zhostili na výbornou, mají mezi sebou tu správnou protivnickou chemii, jejich společné scény jsou okořeněny o zábavné slovní přestřelky a pořádnou dávku sarkasmu, takže se opravdu nezačnete nudit.

Pilot je prozatím jen takové seznamování s postavami, ale nabízí velký potenciál do budoucna – až hrdina otevře své staré studio a začne trénovat novou generaci, myslím, že Cobra Kai nabere ty správné grády a půjde o výbornou a zábavnou podívanou vhodnou na maraton. Za mě příjemné překvapení, i jako nefanoušek žánru jsem si sledování užila a seriál si určitě přidávám do watchlistu.
  • hlavní postavy
  • akce v kombinaci se sarkastickým vtipem
  • ideální pro maraton
  • prozatím dost málo bojových scén
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Salem

Salem

první dva díly asi před dvěma měsíce ve dvě ráno byly super, chtěl jsem další, ale ty už byly pro...
před 5 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

No hned mě napadlo, jestli s tím měla ta linka v HIMYM něco společného.
před 5 roky
YamataNoOrochi

YamataNoOrochi

Diskusi jsem nečetla, takže... Stáhla jsem si všech deset dílů, dceři jsem poslala testament, kdybych...
před 5 roky
Další články k tématu