13. 1. 2018

Novinka pod lupou: The Long Road Home (National Geographic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Long Road Home
Žánr Drama / Válečný / Minisérie
Stanice National Geograhpic
Premiéra 7. 11. 2017
Vysílání úterý 22:00
Délka pilotu 94 minut (dva díly)
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh podle skutečných událostí sleduje hrdinský boj o přežití, který se odehrál během války v Iráku. Jednotka amerických vojáků byla 4. dubna 2004 přepadena ve městě Sadr v Bagdádu. Tento den se do vojenských dějin zapsal jako černá neděle.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jsem unesena. Na začátku jsme se hodně vyděsila, že budu muset sledovat hodinu a půl na válečný seriál, můj nejméně oblíbený žánr ze všech. Jak ale říkám, výsledek mě ohromil. Tato minisérie ani nemusí být podle skutečné události, nicméně jí to přidává na intenzitě. Každopádně i kdyby nebyla, způsob, jakým se tvůrcům podařilo nastolit atmosféru a vtáhnout mě do děje, se jen tak nevidí.

Přiznám se, že jsem poměrně velký zpravodajský ignorant, takže o Černé neděli nic moc nevím. Long Road Home je výborný příklad toho, jak seriály můžou i vzdělávat a ponouknout lidi k tomu, aby se zajímali i o témata, která jim v minulosti nic moc neříkala. Přece jen, když si o něčem přečtete v novinách, je to trošku něco jiného, než když to vidíte takto zdramatizované a cítíte se sami jako součást příběhu.

Seriál ze začátku trošku připomíná Army Wives, nejsou tu jen vojáci, ale příběh sleduje souběžně i to, co se odehrává v Americe, jak odjezd vojáků vnímají jejich rodiny, ženy, matky a podobně. Nicméně převážná část se odehrává přímo v akci. Nechci ani vědět, kolik tam vystříleli slepých nábojů, v podstatě tam 40 minut nepřetržitě stříleli ze všech stran. Seriál dokázal výborně zkombinovat vzrušující akci a emoce, které vojáci během války prožívají, jak se strachují o svůj život, ale zároveň mají čest a ví, že šli dobrovolně chránit Státy před nepřáteli.

Prozatím jsem odolala a nepřečetla jsem si, jak celá akce ve skutečnosti nakonec dopadla. Těším se, až se to dozvím skrze tuto vzrušující a emotivní minisérii, která si rozhodně zaslouží pozornost od každého seriálového fanouška. National Geographic si u mě šplhnul i Marsem a nyní se přidává další podařený kousek.
  • dokáže vtáhnout do děje
  • podle skutečné události
  • výborní herci
  • budování atmosféry
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Jenny17

Jenny17

Příběhy podle skutečných událostí to je bomba a ještě dobře ohodnocené.
před 6 roky
PetrVinklarek@seznam.cz

PetrVinklarek@seznam.cz

Bude to někdo překládat??????
před 6 roky
marvio

marvio

No, to by mě taky zajímalo, jestli se dočkáme titulků ;-)
před 6 roky
Další články k tématu