27. 4. 2018

Novinka pod lupou: Come Home (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Come Home
Žánr Drama
Stanice BBC
Premiéra 27. 3. 2018
Vysílání úterý
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Danny Brocklehurst
Herci Christopher Eccleston, Paula Malcomson, Kerri Quinn, Anthony Boyle, Lola Petticrew, Darcey McNeeley, Brandon Brownlee, Patrick O'Kane, Brid Brennan, Edward MacLiam, Derbhle Crotty,

Rory Keenan

O čem to je?

Greg a Marie byli manželé 19 let, když z ničeho nic Marie odejde od něj i svých tří dětí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Come Home je klasické britské čistokrevné drama. Nic víc, nic míň, nic extra. Pokud podobné seriály upřednostňujete, bude se vám líbit i tento. Pokud hledáte větší rozmanitost, trošku akce nebo více emocí, pak se tady pravděpodobně budete nudit.

Seriál má velmi pomalé tempo. Soustředí se na vyjádření citových pochodů postav, k čemuž využívá dlouhé záběry a pohledy do dálky. Ono se toho ani mnoho nenamluví, vizuál je základ. Tím pádem jsou velmi důležité herecké výkony, protože na postavách a jejich představitelích to na sto procent stojí. Come Home má velmi dobré obsazení, musím přiznat, že bývalého Doctora bych ani nepoznala, protože vypadá úplně jinak, než jak ho znám z promo fotek k Doctorovi. Ale do této role se výborně hodí, hned jsem si ho oblíbila a bavilo mě ho sledovat. Větší problém mám s mamkou z Raye Donovana; tu herečku prostě nemám ráda a teď jsem ji musela sledovat nejen tady, ale i v pilotu Kryptonu, který jsem sledovala hned po tomto díle, takže to bylo dvojnásobné utrpení.

Nejen, že je tempo vražedně pomalé, ale ještě navíc je to umocněno téměř hodinovou stopáží. Samotné téma také není ničím mimořádné, snad jen tím, že od rodin většinou neodchází matky, ale otcové. A pokud jsem správně pochopila náznaky v pilotu, tak dějová linka s matkou by mohla být ještě docela zajímavá, zvlášť pokud se rozhodne znovu začít komunikovat s rodinou. Každopádně pilot byl na mě skutečně až moc nezáživný, takže ve sledování pokračovat nebudu.
  • ryzí drama
  • herecké výkony
  • zajímavé postavy
  • tempo
  • dlouhá stopáž
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu