30. 5. 2018

Novinka pod lupou: The Rain (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Rain
Žánr: Drama / Thriller / SciFi / Fantasy
Stanice: Netflix
Premiéra: 4. května 2018
Vysílání: celá serie naráz
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

O čem to je?

Uplynulo již deset let, co agresivní virus vyhubil skoro většinu obyvatelstva Skandinávie. Dva mladí sourozenci se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli další skupinku přeživších. Pomoci jim má otcův notebook, kde jsou uloženy poznámky ke smrtelnému viru.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nový dánský seriál se na můj watchlist hned po prvním traileru. A nebudu lhát, že mě na tom hlavně táhlo postapokalyptické téma a fakt, že seriál vznikal pro Netflix. To první je pro jedno z oblíbených témat, to druhé pak znamená, že bude postaráno o určitou kvalitu.

A hned od první minuty se mi dostává přesně toho, co jsem očekával. Atmosféra vytvořená pilotní epizodou šlape skvěle a pro jednou nejsme nuceni sledovat partu krásných teenagerů, kteří se víc než o záchranu sebe samých starají o to, s kým to dát dohromady. I když i to se samozřejmě může postupem času změnit. Fajn je i to, že postavy se chovají zhruba tak, jak bych očekával. Třešničkou je pak matčino obětování. Navíc musím vypíchnout výkon Alby August, která hraje Simone a je skvělá.

První epizoda mě tak bavila až překvapivě hodně, závěr přinesl správný nádech tajemna a chuť pokračovat. Jediné, čeho se tak bojím, je, že mě zbytek série nenadchne tolik, jako první epizoda. A pak je tady ještě jedna věc, která mi trochu vadila, a tou je danština. Možná je to jen o zvyku, ale zatím mi ten jazyk na poslech moc nesedí.
  • postapokalyptické téma
  • atmosféra
  • Alba August
  • chování postav
  • dánština
  • strach, že mě zbytek nenadchne tolik jako první epizoda
80 %
Mé hodnocení
Pajky

Tak tohle byla paráda! Pro mě je tohle asi ten nejzábavnější žánr. Miluju takovéto záhadné thrillery, kde jsou postavy nuceny odříznout se od světa a skrývat se v nějakém bunkru, bezpečnostní místnosti a tak dále. Možná taky proto jsem na celé Eurece měla nejraději S.A.R.A.H. Každopádně i když tipuju, že na celém The Rain byl pilot určitě nejzábavnější, i tak se těším, až zhlédnu zbytek seriálu.

Moje srdce zaplesalo, když se děj posunul o pár let dopředu. Postavy trošku zestárly… díky bohu. Protože na začátku jsem myslela, že je asi přiškrtím. Snad i nahlas jsem řvala nadávky na obrazovku, když ti malí kreténi otevřeli dveře bunkru, což mělo nakonec samozřejmě špatné následky. Naštěstí to bylo to nejhorší, co mi pilo krev, pak už to bylo jen lepší a lepší.

Líbí se mi, že i když je to Netflix, délka zůstala 43minutová. Tím, že nešlo o běžnou šedesátku, se akce nahustila a já se skutečně bavila od začátku do konce. I když tempo bylo místy pomalejší, nepřišlo mi, že by stagnovalo nebo že bych se začínala nudit. Možná je to i tím, co jsem psala v úvodu, že mě fascinují příběhy z bunkrů atd. No a závěr epizody přinesl celou řadu dalších možností. Upřímně jsem si myslela, že ta holka schválně vypnula kyslík atd. a chtěla je oba zabít a ukončit jejich trápení, nečekala jsem, že to bude mít na svědomí někdo jiný.

Záhad je tu hodně, naznačených vodítek taky, takže se těším, co s tím tvůrci provedou v dalších dílech.
  • téma
  • vhodná stopáž
  • ideální tempo
  • skok v čase
  • mladší verze sourozenců byla na zabití
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
marvio

marvio

Tohle mě zaujalo, má to jen osm dílů, to sjedu za dva večery ;-)
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Zrovna jsem přiletěla z Dánska a vyskočí na mě Dánský seriál? Hezký. :D Vypadá hodně dobře.
před 5 roky
Koldik

Koldik

Presne tak...
před 5 roky
Další články k tématu