28. 11. 2017

Novinka pod lupou: The Climb (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Climb
Žánr Komedie
Stanice Amazon
Premiéra 10. 11. 2017
Vysílání pouze dostupný pilot v rámci pilotové sezóny Amazonu, o seriálu zatím nebylo rozhodnuto
Délka pilotu 27 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Hlavní hrdinkou seriálu je asistentka prodeje v Detroitu. Ta touží po mimořádném životě a internetové slávě. Po svém boku má vždy svou nejlepší kamarádku, která za ní stojí za všech okolností.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ze všech tří pilotových komedií z Amazonu mi The Climb přijde nejslabší. Neříkám, že to bylo extra špatné, ale seriál ničím nevyniká, připodobnila bych ho třeba k Insecure od HBO. Je to ten typ, který odsledujete a do pěti minut už nevíte, co se tam vlastně odehrávalo.

Hlavní hrdinka je vybraná dobře. Herečka má velké charizma a role jí hodně sedí. Hraje naplno, ale nepřehrává, takže se vám na ni dobře kouká. Její kamarádka je taková ta typická postava, která musí dělat křoví snad v každém seriálu. Ale líbilo se mi, že i ona dostala alespoň jednu vlastní scénu bez hlavní hrdinky, navíc když byla tak povedená, že ji řadím k těm nejlepším z celého pilotu.

Míchání aktuální dějové linky se snovými sekvencemi se mi příliš nelíbilo. Působilo to hodně roztrhaně, což bylo do velké míry způsobeno i rychlým střihem. Než jste se v prostoru stihli zorientovat, šup a jsme zase na jiném záběru, bylo to trošku chaotické a bohužel tyto snové sekvence do děje vstupovaly hodně často za těch 27 minut. Komedie neměla zrovna bleskové tempo, ale na druhou stranu bych ani neřekla, že jsem se u sledování nudila. Jen prostě postrádám nějaké výrazné plus, kvůli kterému by pilot (a potenciální seriál) stál za zapamatování. Rozhodně se nebudete těšit na každou novou epizodu jako na Vánoce.
  • hlavní představitelka
  • sledování není nepříjemné
  • pilotu chybí výraznější plusový bod
  • snové sekvence
60 %
Mé hodnocení
ragelly

The Climb je ze všech komediálních pilotů, které Amazon teď vypustil, asi nejnormálnější. Ne, rozhodně nejnormálnější. Ne že by to bylo nějak těžké a že by konkurence The Climb nějak ohrožovala.

Tenhle pilot je dokonce i docela vtipný. Nic extrémního, ale když pomineme několik úletů, je to vlastně vcelku milé a za tu necelou půlhodinu jsem se i několikrát zasmála. Asi tak pětkrát. Je smutné, že už to beru jako hodně? Nejspíš ano, ale co člověk nadělá, že.

Každopádně hlavni hrdinka je i vcelku sympatická, hudba pilotu dodává docela zajímavou atmosféru. Ale i tak je tu cítit ta „amazonovská pachuť“. Nejlepší kamarádka hlavní hrdinky není typickou hlavní seriálovou postavou, její konání o tom člověka přesvědčuje každou vteřinou.

A i celkově, i přesto, že je The Climb bez problémů tím nejnormálnějším pilotem (takže je to něco jakou chytit tu nejpříjemnější chorobu?), je stále hodně divný. Ne v příjemném slova smyslu. Navíc, co se vlastně má dít dál? Proč to vůbec sledovat? Nevidím důvod.
  • hlavní hrdinka
  • soundtrack dotvářející atmosféru
  • vše ostatní
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Amazon se rozhodl, že neobjedná seriál k žádnému ze svých tří komediálních pilotů - Sea Oak, The Climb...
před 6 roky
Další články k tématu