1. 3. 2018

Novinka pod lupou: Seven Seconds (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Seven Seconds
Žánr: Drama / Krimi / Thriller
Stanice: Netflix
Premiéra: 23. února 2018
Vysílání: celá série naráz
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

O čem to je?

Remake ruského filmu Major z roku 2013.

Kriminální drama popisuje kontroverzní událost, která se odehrála v centru New Jersey, když bílý policista srazil náhodně autem afroamerického chlapce a rozhodl se případ nenahlásit, ale zakrýt…

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně o seriálu jsem nic moc nevěděl, ale pak jsem viděl video o tom, které nové seriály si nenechat ujít v únoru, a našel drama od Netflixu. Trailer vypadal docela temně a zajímavě, takže jsem se rozhodl ho přeci jen vyzkoušet. Navíc za ním stojí tvůrkyně The Killing.

Námět vypadal docela zajímavě, protože si tvůrci odškrtali všechny kolonky. Máme tady jako oběť dítě, navíc černé pleti. Viníkem je samozřejmě běloch, ale aby měl nějaké sympatie, tak je to policajt (s těhotnou manželkou) a navíc vypadá, že ho budou užírat výčitky svědomí. Do mixu opatrně přimícháme ještě vojáka, náboženství a alkohol a pomalu to vypadá, že nám nic nechybí a drama může začít. Ale i tak vývoj příběhu může připravit pár překvapení.

Problém je, že seriál chce říct mnohem víc, než skutečně říká, a nabízí příliš mnoho pohledů. Ta kritika společnosti z toho vysloveně kouká a nebudu překvapený, když bude kritiky velmi dobře hodnocen. Jenže alespoň pilot rozhodně nemá takový spád, aby vás nalákat na další sledování, a to je minimálně pro mě velkým problémem.
  • námět
  • může to připravit pár překvapení
  • chce to říct víc než to říká
  • odškrtává to všechny kolonky
  • nemá to spád
60 %
Mé hodnocení
Pajky

Na seriál jsem byla zvědavá, četla jsem, že se tvůrci inspirovali u The Killing, který patří mezi mé nejoblíbenější kriminálky. Pilot ale úplně nepřesvědčil o tom, že má Netflix na kontě další velký dramatický hit. Seriál má své světlé momenty, bohužel je ale vyvažují i průměrné věci.

Líbil se mi samotný případ, hlavně to, jak tvůrci záměrně čekali celou epizodu, než nám ukážou, v jakém stavu oběť je. Hodinu jsme sledovali vyděšené tváře všech, kteří do nemocničního pokoje vešli a spatřili ho, ale až na konci jsme pohledem advokátky měli možnost sami na vlastní oči vidět, co se mu vlastně stalo, a to jak fyzicky, tak i obrazně pohledem na zakrvavený sníh na místě činu. Šlo o hodně dobrý způsob, jak si udržet divákovu pozornost a zvědavost, a atmosféra byla vybudována opravdu solidně, a to i přesto, že od začátku víme, kdo je pachatel a co se stalo.

Na druhou stranu vah ale musím postavit charaktery. Postav je zde tak akorát, abyste se v nich vyznali, i když se přiznám, že na začátku jsem si myslela, že matka oběti a advokátka jsou jedna a ta samá osoba. Ale to se rychle vyřešilo, pak už to bylo v pohodě. Nicméně bohužel pro mě osobně nejsou tyto postavy ničím zajímavé a bohužel ani sympatické. Nejhůře na mě působila právě hlavní hrdinka – právnička, která opravdu nepatří mezi postavy, které byste si oblíbili, natož měli touhu je sledovat pravidelně. Ani pachatel topící se v emocích viny nebyl o nic lepší, stejně jako celá policejní jednotka s výjimkou toho vtipného poldy, který na případu dělá. Rodiče jsou klasičtí ztrápení, tam není moc co vyčítat, ale opět nic, co bych si užívala sledovat.

Taky se mi nelíbí, že z toho tvůrci museli v rámci vší korektnosti opět udělat částečně rasovou záležitost. Pilot si pořád dokola s tímto tématem pinká, pachatel se chce přiznat, protože šlo o nehodu, ostatní mu v tom brání s tvrzením, že ho za to veřejnost ukřižuje, protože to vypadá jako zločin s rasovým motivem. Je to v těch seriálech pořád dokola a už to vážně začíná být nuda.

Celkově má Seven Seconds své světlé momenty, ale rozhodně to není žádné veledílo, které byste museli za všech okolností vidět.
  • vybudovaná atmosféra
  • práce s napětím
  • vdokáže si udržet pozornost, i když víme, co se stalo
  • postavy
  • rasový podkres
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

skusil som trailer, ale je to len dalsi serial o ciernych pre ciernych. Nechcem byt zly ale s tym...
před 6 roky
rodinkaster

rodinkaster

Ruský film byl byl originál,tohle je paskvil !!!
před 6 roky
Další články k tématu