24. 4. 2018

Novinka pod lupou: The Mechanism (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název O Mecanismo
Žánr Drama
Stanice Netflix (brazilský)
Premiéra 23. 3. 2018
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Elena Soarez, José Padilha
Herci Selton Mello, Carol Abras, Enrique Diaz, Antonio Saboia, Lee Taylor, Otto Jr., Leonardo Medeiros, Osvaldo Mil, Jonathan Haagensen, Giulio Lopes, Susana Ribeiro, Michel Bercovicht

O čem to je?

Drama je volně založeno na vyšetřováních údajné korupce v soukromých i státních ropných a stavebních firem v Brazílii.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Dokonce jsem zašla tak daleko, že jsem ten pilot sledovala dvakrát. Poprvé to bylo hodně večer a asi jsem nedávala vůbec pozor, takže další den jsem si nemohla ani trošku uvědomit, o čem to vlastně bylo. Podruhé už jsem dávala větší pozor, ale že by šlo o něco, za co jsem ráda, že jsem si pustila dvakrát, to se rozhodně říct nedá.

Netflix je vždycky lákadlem na kvalitu, zvlášť u dramat. Ale jak už jsem psala posledně, ty cizojazyčné jsou úplně jiné, než na co je většina z nás zvyklá. Je super porovnávat, jak se styl vyprávění nebo herecké výkony liší v jednotlivých zemích. Pravděpodobně, kdybych měla nakoukány další brazilské dramatické nebo krimi seriály, tak mi tento nepřijde tak vyčnívající, ale nemám. Celkově mi atmosféra nesedla. Celé je to na mě až moc syrové, ale přitom nudné, v podstatě se toho moc nestane, ale pilot se snaží tvářit maximálně umělecko-profesionálně.

Herci mají potenciál, nejsou špatní. Ale předvádí neustále pouze jeden výraz. Nemyslím si, že je to jejich chyba, spíš to zapadá do celkového konceptu seriálu. Ale pro lidi, kteří jsou zvyklí na emoce, to bude jako studená sprcha. Jediné, co vás nutí držet pozornost, je čtení titulků, protože jen z poslechu samozřejmě většina z nás nepochytí vůbec nic.

Po pilotu končím. Sice je to Netflix a na konci to začalo vypadat, že by se mohl děj postupně rozjíždět. Ale pokud už si do watchlistu dávám mimoanglické věci, musí to být opravdu bomba. A to se tady bohužel nestalo.
  • vizuální stránka
  • Netflix umí technicky dramata točit v každé zemi
  • jednotný výraz u postav
  • až moc bez šťávy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu