3. 4. 2018

Novinka pod lupou: The Oath (Crackle)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Oath
Žánr Drama / Krimi
Stanice Crackle
Premiéra 8. 3. 2018
Vysílání čtvrtek 20:30 hodin
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Joe Halpin
Herci Ryan Kwanten, Katrina Law, Cory Hardrict, J.J. Soria, Arlen Escapeta, Sean Bean

O čem to je?

The Oath zkoumá svět gangů, které jsou tvořeny lidmi, kteří přísahali pomáhat a chránit. Osvětluje zkorumpovanou tajnou společnost, ke které je téměř nemožné se přidat. Jen několik vyvolených se dostane do výběru. Jakmile jste ale jednou uvnitř, ostatní členové udělají vše, co je v jejich silách, aby vás ochránili od nepřátel, a to včetně nepřátel, kteří jsou v jejich vlastních řadách.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hodně zajímavý seriál. Pomalu začínám po znávat, o čem je Crackle, protože si všímám podobností všech seriálů, které tato streamovací služba zatím uvedla. Rozhodně jim nechybí kvalita, to se nedá popřít, ale jsou tak specifické, že nesednou každého a nejsou vhodné pro nenáročné diváky, kteří hledají v seriálech pouze zábavu.

Téma mě zaujalo hned, jak jsem během sledování poznala, o čem to celé bude. Zkorumpovaní policisté, kteří vykrádají podniky, aniž by je mohl kdokoliv chytit, protože jdou do zadní uličky, nahodí odznak a jsou první na scéně při řešení případu? To je upřímně geniální! Samozřejmě ale nic nejde hladce, což je škoda. Tohle téma kdyby bylo zpracované v trošku odlehčenější formě, když by to těm lidem alespoň chvíli vycházelo, by mohla být zábavná podívaná (Že bych tady popisovala Leverage? Potvrďte/vyvraťte mi to, ať se případně můžu těšit, ještě jsem to neviděla.).

Druhá hlavní část děje odehrávající se ve vězení už je pro mě vyloženě nuda. Jistě, je tu Sean Bean a tak všechno, ale mnohem víc mě bavila ta samotná akce v terénu. Uvidíme, jak se začnou oba světy proplétat v dalších dílech, prozatím tam jsou spojitosti jen v náznacích a po pilotu není jasné, jakým způsobem se obě linie propojí.

Herecky je seriál zvládnut prvotřídně. Byla jsem nadšená, když jsem poznala Jasona z True Blood, navíc když tady ukazuje svaly :-) Ostatní neznám, ale všichni se svých rolí zhostili výborně, neměla jsem problém jim uvěřit a i když to jsou vlastně záporáci, nedělá mi problém jim fandit.

Seriál si asi dám do watchlistu, protože mě zajímá, jak se příběh bude vyvíjet dál. Ale stejně jako u ostatních Crackle seriálů nepůjde o kousek, u kterého bych se na maraton vyloženě těšila.
  • herecké výkony
  • téma
  • profesionální zpracování
  • náročné na sledování
  • bere se až příliš vážně
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
ragelly

ragelly

To už si ani nepamatuju, že v Mentalistovi něco takového bylo, ale jak to píšeš, tak jo, zní to...
před 6 roky
megawir

megawir

no to je mi jasný, že to je jiný, tam tomu šéfoval Red John, že jo a Jane se je snažil zničit a odhalit...
před 6 roky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

I přes super obsazení - Sean Bean a Katrina Law mě pilot nedokázal vztáhnout do děje...
před 6 roky
Další články k tématu