19. 6. 2018

Novinka pod lupou: Succession (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Succession
Žánr Drama
Stanice HBO
Premiéra 3. 6. 2018
Vysílání neděle, 22:00
Délka pilotu 61 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drama o dysfunkční moderní rodině 21. století. Royovi mají nadvládu na jedním z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Seriál sleduje jejich životy, když vychází vstříc tomu, co si pro ně budoucnost nachystala. Životy se jim obrátí vzhůru nohama, když je patriarcha rodiny nucen opustit vedení firmy, kterou založil.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nechápu, jak je možné, že jsem doteď neslyšela o novém dramatu, které bude vysílat HBO. Přece jen tato kabelovka má většinou tak silnou propagaci svých novinek, že je opravdu skoro nemožné, aby se mi nějaké informace vyhnuly. Každopádně to je jedno, pilot si ke mně cestičku našel. Je to ale vůbec dobře?

Na první pohled mi Succession připomíná sušší a méně zábavnou soapku Dirty Sexy Money. Je chválihodné, že se tato novinka snaží soap žánru spíše vyhýbat a držet příběh v ryze dramatické rovině, ovšem je to za jistou cenu. Nejsem si jistá, nakolik zábavné sledování je a bude pro seriálové fanoušky, když tady nebudou žádné extra zábavné skandály. V podstatě o jediné vytržení z nudné monotónnosti se postaral zamindrákovaný synek, který jako rozmazlený spratek očekával vedení ve firmě a když se ho nedočkal, začal kopat kolem sebe a vztekat se, jako když mu seberou oblíbenou hračku.

Postavy jsou celkově docela nesympatické. Přijde mi, jako by ani jeden člen rodiny nebyl dost zajímavý na to, aby vás zajímalo, co se s ním stane. Potenciál má dcera, ale v pilotu ho ani zdaleka nevyužila. Ostatní ani nestojí za řeč. U DSM byl alespoň výrazný patriarcha, který všechno spolehlivě utáhnul, ale jeho verze v Succession je taková nemastná neslaná. Herec je dobrý a dobře zvolený, ale samotné vykreslení postavy pravděpodobně vlivem nedokonalého scénáře prostě selhává.

I přes zklamání z postav u mě seriál drží alespoň částečně nad vodou samotný základní příběh. Ten není nijak originální, ale na druhou stranu mám tyto rodinné ságy míchající osobní a podnikatelské osudy docela ráda. Doufám, že se ale příběh trošku rozjede a hlavně že dostane trošku šťávy, protože zatím je to jako vysušené pečené kuře. A navíc bez kůrčičky.
  • rodinná sága
  • propojení podniku a osobních životů
  • solidní tempo
  • nezajímavé postavy
  • bez šťávy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Adi

Adi

Nevypadá to špatně, navíc tam hraje Matthew. :) Mám akorát jednu věc, když se snažím rozkliknout seriál...
před 5 roky
Další články k tématu